Pride Academy - Ez történt 2019-ben

2019 tavaszán indult új rendezvénysorozatunk, a Pride Academy, melynek előadásai és workshopjai kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy az LMBTQ embereket és a mozgalmat érintő témákat (legyen az média, kultúra, sport, politika vagy LMBTQ aktivizmus) mélyebben megismerhessük. Olyan előadókat kértünk fel, akiknek egy adott témában egyedi tapasztalata, különleges meglátásai, és fontos, átadható tudása van.

A Pride Academy célja, hogy

  • eseményeink egyben lehetőséget biztosítsanak az LMBTQ közösség és támogatói részére, hogy jobban megismerjük egymást, és közvetlenebb kapcsolatot tudjunk kialakítani egymással
  • a résztvevők olyan tudásra, tapasztalatokra, és kapcsolatokra tehessenek szert, amit a saját mozgalmi, közösségszervező, illetve közösségépítő tevékenységük során is hasznosíthatnak

 

Pride Academy - LMBTQ emberek a digitális médiában

Március 26-án az első alkalom témája az “LMBTQ emberek a digitális médiában” volt, ehhez kapcsolódva Maris előadásában hallhattak az érdeklődők a youtuberek életéről és az LMBTQ emberek reprezentációjának lehetőségeiről a közösségi médiában.

 

Pride Academy - “Kinek mondjam el?” - Mentális egészség az LMBTQ közösségben

Május 8-án LMBTQ-témákra szakosodott pszichológusokkal beszélgettünk az iskolai bántalmazásról, a szerfüggőség veszélyeiről és a coming out-ról.

A beszélgetés résztvevői voltak:

- Lászlóffy Julianna - klinikai szakpszichológus

- Németh Ádám - a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ szekciójának elnöke

- Szabó Anna - pszichológus, a Háttér Társaság Személyes Segítő program szupervízora

- moderátor: Filó Mariann pszichológus, a Budapest Pride közösségi koordinátora

 

Pride Academy - Politika és érdekérvényesítés az LMBTQ közösségben

A május 26-i európai parlamenti választásokra is készülve május 20-án Politika és érdekérvényesítés az LMBTQ közösségben címmel tartott előadást Tóth Csaba politológus.

 

Pride Academy - Stonewall öröksége

2019-ben ünnepeltük világszerte a Stonewall-lázadás 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból június 28-án este Hanzli Péter történész előadásában ismerkedhettek meg az érdeklődők a Pride felvonulások és az LMBTQ mozgalmak történelmével.

 

A négy alkalomra összesen 355-en regisztráltak résztvevőként, ami számunkra bizonyította, hogy igény van a közösség részéről az ilyen jellegű közösségi alkalmakra. Ennek megfelelően számíthattok a Pride Academy folytatására a 2019/2020-as évadban is! 

Az aktuális információkért kövessétek honlapunkat, Facebook-oldalunkat, és csatlakozzatok a Pride Academy Club-hoz, hogy mindenki előtt értesülhessetek legfrissebb híreinkről!

Pride Academy