Orosz mintát követ a Pest Megyei Kormányhivatal?

Megbüntette a fogyasztóvédelem a Coca Colát LMBTQ Budapest Pride

A Pest Megyei Kormányhivatalban sikerült kipasszírozni egy olyan büntetést, mely szerint az azonos nemű párokat szerepeltető Sziget Fesztiválos Coca Cola kampány “károsította a fiatalkorúak erkölcsi fejlődését”.

Üzenjük a Kormányhivatalnak és külön dr. Tarnai Richárd kormánymegbízottnak, hogy tőlük is elvárjuk a törvényes működést. A döntésük nem csak súlyosan diszkriminatív, hanem az Alaptörvényt és számos egyéb jogszabályt is sérti. Emellett sérti a szólásszabadságot, és erősítheti az LMBTQ közösséggel szembeni negatív előítéleteket, így alkalmas a társadalmon belüli gyűlöletkeltésre is.

Tarnai Richárd egyébként 2010-2014 között a Fidesz-KDNP képviselőjeként listáról jutott be a parlamentbe, utána pedig Lázár János kinevezése révén lett kormánybiztos, így került a Pest Megyei Kormányhivatal élére. Tarnainak úgy tűnik, más kisebbségek elleni gyűlöletkeltés sem volt összeférhetetlen jezsuita gyökereivel, 2016-ban a pesti srácok hasábjain bonyolódott igen hosszú menekültellenes rasszista fröcsögésbe. https://pestisracok.hu/tarnai-richard-menekultek-ugyan-megszallok-ps-interju/

A Háttér Társaság felajánlotta a jogi képviseletet a Coca Cola-nak, hiszen a Kormányhivatal döntése az egész LMBTQ közösségre nézve is súlyosan diszkriminatív.

Felszólítjuk a Pest Megyei Kormányhivatalt, hogy azonnal vonja vissza a súlyosan diszkriminatív döntést.

 

Szeretnél képben lenni az LMBTQ ügyekkel? Iratkozz fel a hírlevelünkre: https://budapestpride.hu/hirlevel
Ritkán írunk, de akkor fontosat.

Megbüntette a fogyasztóvédelem a Coca Colát LMBTQ Budapest Pride