Nemzetközi AIDS Világnap, 2018. december 1.

Ma, december 1-jén van az AIDS világnapja. Önkéntes aktivistáink rendszeresen vesznek részt a Karolina úton az Anonym AIDS Tanácsadó Szolgálatnál szűrésen, hogy HIV tesztet végeztessenek. Menjetek ti is rendszeresen szűrésre és tájékozódjatok a szexuális úton terjedő betegségekről:
http://anonimaids.hu/

December elsejét 1998-ban az Egészségügyi Világszervezet nyilvánította az AIDS elleni küzdelem világnapjává, hogy figyelmet szenteljen a halálos betegség elleni védekezés fontosságának, valamint hangsúlyozza a nemzetközi összefogás szükségességét.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1988-ban döntött az AIDS elleni világnap megtartásáról, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a kór elleni nemzetközi összefogásra. Az ENSZ AIDS-ellenes programjának (UNAIDS) eredeti, 2014-ben meghatározott célkitűzése az volt, hogy 2030-ig megakadályozzák a HIV-vírus terjedését. A cél azonban egyelőre nem látszik elérhetőnek, a világ bizonyos országaiban és régióiban a járvány ismét erősödik. Jelenleg nagyjából 37 millió HIV-fertőzött él a világon, de Magyarország a kedvezőbb HIV/AIDS járványügyi helyzetű országok közé tartozik. - blikk.hu