Miért olyan fontos az adománygyűjtőink munkája?

Gyere te is adománygyűjtőnek, ha egy kiemelten fontos feladatot végeznél, aminek kézzelfogható és számszerűsíthető eredménye van. Téged keresünk, ha szívesen segítenél minket a Budapest Pride Felvonulás anyagi hátterének megteremtésében.

Azért, hogy a Budapest Pride Felvonulás megvalósulhasson több, mint 300 önkéntes dolgozik, ennek a számnak nagyjából 10%-a adománygyűjtőként csatlakozik az önkéntescsapathoz, hogy a költségek fedezését támogassa munkájával. Emögött nem tudatos döntés, hanem a pozíció népszerűtlensége áll, azzal szemben, hogy adománygyűjtőink munkája nélkül a Budapest Pride Felvonulás szervezéséhez szükséges alapvető munkaeszközök hiányoznának.

A Budapest Pride nem kér és nem fogad el pénzügyi támogatást államoktól, kormányoktól, pártoktól. Abban hiszünk, hogy függetlenségünket csak így őrizhetjük meg, és úgy gondoljuk, a mozgalmat elsősorban a mozgalom tagjainak kell működtetnie, fenntartania, így csak magánszemélyektől, magánalapítványoktól és cégektől fogadunk el támogatást, a tevékenységünk, projektjeink egy részét ezen felül pályázatokból fedezzük.

Magánszemélyeket az adjükössze kampányainkon kívül élőben elsősorban a Fesztivál egyes programjain kitelepülő infopultoknál és a Felvonulás napján, a menet indulása előtt és közben tudunk elérni. Felvonuláson olyan emberek is részt vesznek, akik alapvetően nem követik a tevékenységünket, akár sosem jártak a Budapest Pride online felületein. Ezek a résztvevők gyakran nem tudják, hogy az egy hónapos Fesztivál és Felvonulás mögött szinte kivétel nélkül önkéntesek munkája áll, és még így is mekkora költségvetésre van szükség ezek megvalósításához, mi több: sokan még a Fesztiválról sem hallottak.

  • Te tudtad, hogy a Felvonulás összes költsége az utóbbi években átlagosan 6 és 7 millió forint között mozgott?
  • És azt tudtad, hogy a Felvonulásra gyűjtött online és adományokból, a pályázatokból erre fordítható összegekből, továbbá a céges támogatásokból nem tudtuk volna fedezni ezt az összeget?
  • Na és azt tudtad, hogy mindezek mellett még a Rainbow Party bevételét tudnánk erre fordítani, de sosem tudhatjuk, hogy az mennyire lesz nyereséges?

Az adománygyűjtőink a Felvonulás napján teljesen új adományozókat érhetnek el, és vonhatnak be magas számban, ami egy biztos pont, így munkájuk gyakorlatilag elengedhetetlen. Azért dolgoznak, hogy a Felvonulás ne váljon kiszolgáltatottá, és azt ténylegesen független és fenntartható módon szervezhessük meg.

Eszedbe jutott valaki, aki jó lehet ebben a szerepben? Netán pont téged érdekel az adománygyűjtés? Oszd meg ezt a felhívást, majd kattints az alábbi gombra, és töltsd ki a jelentkezési űrlapot!

Adománygyűjtőként támogatom a Felvonulást!

Adománygyűjtőként sem hagyunk majd magadra: azért, hogy hatékonyan és sikeresen tudd végezni a munkádat, képzést szervezünk a Felvonulást megelőzően, amelyen a részvétel kötelező.

Ha első kézből szeretnél értesülni a legfontosabb hírekről, csatlakozz az önkénteseink számára létrehozott facebook csoportunkba!

Belépek a Budapest Pride önkéntesek csoportjába!