MENNYIBE KERÜLT A PRIDE HÓNAP 2019-BEN?

Mennyibe került a Pride hónap 2019-ben?

Kiváncsi vagy, mennyibe került a Pride Hónap 2019-ben, és mik fedezték a költségeket? Nézd meg részletesen! 

 

A Budapest Pride Fesztivál 2019-ben összesen 11.170.646 forintba került. A fesztiválhoz kapcsolódó bevételeink (13.190.116 forint) teljes egészében fedezték a kiadásokat, büszkék vagyunk rá, hogy idén is megvalósult az egy teljes hónapig tartó fesztivál, több városban is. Ehhez nem csak magánszemélyek adományaira és támogatói jegyekre, hirdetési bevételekre, valamint a Nyílt Társadalom Alapítvány és a Stockholm Pride támogatására volt szükség, hanem több mint 400 önkéntes és programszervező elkötelezett munkájára. 

 

Kommunikációs költségek

Az idei évben 3000 matricát szórtunk szét, a programokról pedig 3000 példányban terjesztett füzetünkből és online felületeinken értesülhettetek Budapesten és több vidéki városban. Összesen 17 videót készítettünk a fesztiválhoz kapcsolódóan, melyet YouTube-csatornánkon érhettek el. Több, mint 3000 ajándéktárgyat (karkötőket, kitűzőket, stb) kaphattatok tőlünk, hogy a hétköznapokon is büszkén hordhassátok magatokon a sokszínűség jelképeit. A felvonuláson résztvevő csoportoknak és adománygyűjtőinknek transzparenstáblát gyártattunk, és 5000 papírzászlót osztottunk ki lobogtatásra. Kommunikációs célokra összesen 1.965.797 forintot költöttünk. 

 

Rendezvényszervezési költségek 

A tavalyi év sikere után a fesztivál idén ismét 1 hónapig tartott, mostmár ténylegesen Pride Hónapról beszélhetünk. 

A Budapest Pride Szolidaritási Alapból - melyet 79 magánszemély adott össze 2018 őszén - több városnak tudtunk anyagi segítséget nyújtani. A Pride hónap során Budapesten, Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon, Pécsen és Kecskeméten több mint 100 közösségi szervezésű programra lehetett ellátogatni, köztük kerekasztal-beszélgetésekre, interaktív játékestekre, vallási programokra, kiállításokra, előadáskra, könyvbemutatókra és irodalmi estekre, bulikra, koncertekre, ismerkedő estekre, filmvetítésekre, színházi előadásokra, valamint sport- és szabadtéri programokra. A budapesti és vidéki programok terembérleti és egyéb logisztikai, dekorációs, technikai, személyi és szállítási költségeire összesen 1.673.286 forintot költöttünk.

 

Utazási költségek 

A fesztiválon és a felvonuláson több vidéki szervezet, csoport, önkéntes és programszervező magánszemély vett részt a Nyílt Társadalom Alapítvány pályázati támogatásának köszönhetően, több városnak is tudtunk képzéseket tartani egy projektkoordinátor és több önkéntes segítségével. Három városba látogattunk el, és 50 ember utazását és szállítását térítettük a fesztivál során. Az utazási és ezzel összefüggő kiadásokra összesen 1.250.671 forintot költöttünk. 

 

Felvonulás költségei 

Ahhoz, hogy az idei felvonulás is szabad és biztonságos lehessen, nem csak több, mint 250 menetkísérő önkéntes munkájára volt szükség. Felszereléseik, passzaik, mellényeik, CB-rádióik, a jogi megfigyelők kamerái, az eligazító képzések és a tárgyi eszközök költségei nem ismerik az önkéntesség fogalmát. A felvonulás létrejöttéhez elengedhetetlen az is, hogy a résztvevők vízhez jussanak, el tudjanak menni mosdóba, rendelkezésre álljon mentő, és ne hagyjunk magunk után szemetet se. A járművekkel, színpaddal, LED-fallal és egyéb személyi és technikai költségekkel együtt, a felvonulás biztosítására és infrastruktúrájára összesen 6.280.892 forintot költöttünk. 

 

A Nyílt Társadalom Alapítvány és a Stockholm Pride együtt összesen 2.174.504 forint támogatást nyújtottak különböző költségekre, valamint 4 cég és szerveződés hirdetési díjai tettek ki összesen 2.350.000 forintot. Büszkék vagyunk rá, hogy idén is magánadományok tették ki a forrásaink legnagyobb hányadát (66 %): helyszíni, átutalt és az adjukossze.hu rendszerén keresztüli kampányainkon összeadott támogatásaitokból, valamint adománygyűjtő bulik bevételeiből összesen 8.665.612 forintot adtatok össze a fesztiválra és a felvonulásra. 

 

A Budapest Pride Fesztivált és Felvonulást a Szivárvány Misszió Alapítvány szervezi, ami egy önkéntes munkára épülő, államoktól és pártoktól független, közhasznú nonprofit szervezet. Ahhoz, hogy az év során még több tevékenységet tudjunk önerőből létrehozni, hogy ne válhassunk kiszolgáltatottá, elengedhetetlen a te segítséged is. Ha szeretnél hozzájárulni független és fenntartható működésünkhoz, kattints ide, támogass minket egyszeri vagy rendszeres adománnyal. 

 

Ha kíváncsi vagy a tavalyi költségvetésünkre és közhasznúsági jelentéseinkre, itt tudod megtekinteni őket. 

Mennyibe került a Pride hónap 2019-ben?