Mennyibe került a Pride Hónap 2018-ban?

Kiváncsi vagy, mennyibe került a Pride Hónap 2018-ban, és mik fedezték a költségeket? Nézd meg részletesen!

A Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás 2018-ban összesen 19.866.532 forintba került. A fesztivál bevételei (17.809.235 forint) nem fedezték teljes egészében a kiadásokat, de büszkék vagyunk rá, hogy idén először megvalósult egy teljes hónapig tartó fesztivál, több városban is. Ehhez nem csak magánszemélyek adományaira és támogatói jegyekre, hirdetési bevételekre, valamint a Holland Nagykövetség és az Európai Bizottság támogatására volt szükség, hanem több mint 400 önkéntes és programszervező elkötelezett munkájára.

Kommunikációs költségek

Az idei évben megújult arculattal, logóval és honlappal jelentkeztünk. 7000 matricát, 1000 szórólapot szórtunk szét, a programokról pedig 12.000 példányban terjesztett füzetünkből értesülhettetek Budapesten és több vidéki városban. Összesen 7 videót készítettünk a fesztivál előtt és alatt, hogy minél többek számára láthatóvá váljon az LMBTQ közösségek híre. Több, mint 3000 ajándéktárgyat (karkötőket, kitűzőket, stb) kaphattatok tőlünk, hogy a hétköznapokon is büszkén hordhassátok magatokon a sokszínűség jelképeit. A felvonuláson 15 résztvevő csoportnak gyártattunk táblát, és 5000 papírzászlót osztottunk ki lobogtatásra. Kommunikációs célokra összesen 3.821.064 forintot költöttünk.

Rendezvényszervezési költségek

A tavalyi év sikere után a korábban 10 napos fesztivál idén először 31 napig tartott, Pride Hónappá nőtte ki magát. A Budapest Pride Szolidaritási Alapból, melyet 76 magánszemély adott össze tavaly, több városnak tudtunk anyagi segítséget nyújtani. A hónap során Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsen és Szegeden több mint 100 közösségi szervezésű programra lehetett ellátogatni, köztük kerekasztal-beszélgetésekre, interaktív játékestekre, vallási programokra, kiállításokra, előadáskra, könyvbemutatókra és irodalmi estekre, bulikra, koncertekre, ismerkedő estekre, filmvetítésekre, sport- és szabadtéri programokra, és idén először egy 13 napos színházi fesztivál is helyet kapott a változatos kínálatban. A budapesti és vidéki programok terembérleti és egyéb logisztikai, dekorációs, technikai, személyi és szállítási költségeire összesen 4.645.888 forintot költöttünk.

Utazási költségek

A fesztiválon és a felvonuláson több vidéki szervezet, csoport, önkéntes és programszervező magánszemély vett részt, a Holland Nagykövetség támogatásának köszönhetően pedig több városnak is tudtunk képzéseket tartani egy projektkoordinátor és több önkéntes segítségével. Négy városba látogattunk el, és 78 ember utazását és szállását térítettük a fesztivál során. Az utazási és ezzel összefüggő kiadásokra összesen 3.260.684 forintot költöttünk.

Felvonulás költségei

Ahhoz, hogy az idei felvonulás is szabad és biztonságos lehessen, nem csak közel 250 menetkísérő önkéntes munkájára volt szükség. Felszereléseik, passzaik, mellényeik, CB-rádióik, a jogi megfigyelők kamerái, az eligazító képzések és a tárgyi eszközök költségei nem ismerik az önkéntesség fogalmát. A felvonulás létrejöttéhez elengedhetetlen az is, hogy a résztvevők vízhez jussanak, el tudjanak menni mosdóba, rendelkezésre álljon mentő, és ne hagyjunk magunk után szemetet se. A járművekkel, színpaddal, LED-fallal és egyéb személyi és technikai költségekkel együtt, a felvonulás biztosítására és infrastruktúrájára összesen 8.138.896 forintot költöttünk.

A Holland Nagykövetség és az Európai Bizottság együtt összesen 6.803.525 forint támogatást nyújtottak különböző költségekre, valamint 8 cég és szerveződés hirdetési díjai tettek ki összesen 2.288.900 forintot. Büszkék vagyunk rá, hogy idén is magánadományok tették ki a forrásaink közel felét: helyszíni, átutalt, adjukossze.hu kampányainkon összeadott támogatásaitokból, valamint adománygyűjtő bulik bevételeiből összesen 8.716.808 forintot adtatok össze a fesztiválra és a felvonulásra.

A Budapest Pride Fesztivált és Felvonulást a Szivárvány Misszió Alapítvány szervezi, ami egy önkéntes munkára épülő, államoktól és pártoktól független, közhasznú nonprofit szervezet. Ahhoz, hogy az év során még több tevékenységet tudjunk önerőből létrehozni, hogy ne válhassunk kiszolgáltatottá, elengedhetetlen a te segítséged is. Ha szeretnél hozzájárulni független és fenntartható működésünkhoz, kattints ide, támogass minket egyszeri vagy rendszeres adománnyal.

Ha kíváncsi vagy a tavalyi költségvetésünkre és közhasznúsági jelentéseinkre, itt tudod megtekinteni őket.