Mennyibe került a fesztivál 2017-ben?

Kiváncsi vagy, mennyibe került a fesztivál, és mik fedezték a költségeket? Nézd meg részletesen!

A Budapest Pride Fesztivál 2017-ben összesen 9.013.233 forintba került. A fesztivált így teljes egészében magánszemélyek felajánlásai és adománygyűjtő bulik bevételei (9.106.619 forint) finanszírozták immár második éve. Ez nem jöhetett volna létre több mint 300 önkéntes és programszervező munkája nélkül. Büszkék vagyunk rá, hogy idén is önerőből, donoroktól és cégektől függetlenül jöhetett létre az LMBTQ közösség legláthatóbb kulturális fesztiválja.

Kommunikációs költségek

Az idei évben 7000 matricát és 100 plakátot szórtunk szét, valamint a programokról 7000 példányban terjesztett füzetünkből értesülhettetek Budapesten és több vidéki városban. Három videót készítettünk a fesztivál előtt és alatt, hogy minél többek számára láthatóvá váljon az LMBTQ közösségek híre. Több mint 3000 ajándéktárgyat (karkötőket, kitűzőket, stb) kaphattatok tőlünk, hogy a hétköznapokon is büszkén hordhassátok magatokon a sokszínűség jelképeit, és 5000 papírzászlót osztottunk ki lobogtatásra. Kommunikációs célokra összesen 2.361.904 forintot költöttünk.

Rendezvényszervezési költségek

Az idei fesztiválon 53, szinte teljes egészében közösségi szervezésű programra lehetetett ellátogatni. A változatos kínálatban bulik, flashmobok, táncelőadások, sportesemények, interaktív játékestek, kerekasztal-beszélgetések és konferenciák, művészeti kiállítások, irodalmi estek, színházi előadások, filmvetítések, koncertek és vallási események jelentek meg. A programok terembérleti és egyéb logisztikai, dekorációs, technikai és szállítási költségeire összesen 2.406.589 forintot költöttünk.

Utazási költségek

A fesztiválon és a felvonuláson több vidéki szervezet, csoport, önkéntes és programszervező magánszemély vett részt. Az utazási és szállási költségeikre összesen 906.992 forintot költöttünk.

Felvonulás biztosításának költségei

Ahhoz, hogy az idei felvonulás szabad és biztonságos lehessen, nem csak közel 250 menetkísérő önkéntes munkájára volt szükség. Felszereléseik, passzaik, mellényeik, CB-rádióik, és a jogi megfigyelők kamerái, a nyomtatási költségek az eligazító képzéseken: nem ismerik az önkéntesség fogalmát. A felvonulás biztosítására összesen 1.283.211 forintot költöttünk.

Felvonulás infrastruktúrája

A felvonulás létrejöttéhez elengedhetetlen, hogy a résztvevők vízhez jussanak, el tudjanak menni mosdóba, rendelkezésre álljon mentő, és ne hagyjunk magunk után szemetet se. A résztvevő járművek, színpad és technikai költségeket is itt számoltuk el, így a felvonulás infrastruktúrájára összesen 2.054.537 forintot költöttünk.

A költségek finanszírozását helyszíni, átutalt, adjukossze.hu kampányunkon összeadott támogatások, valamint adománygyűjtő bulijaink bevételei tették lehetővé: összesen 9.106.619 forinttal járultatok hozzá, így a jövő évi fesztiválnak is alapot teremtettek. 

A Budapest Pride Fesztivált és Felvonulást a Szivárvány Misszió Alapítvány szervezi, ami egy önkéntes munkára épülő, államoktól és pártoktól független, közhasznú nonprofit szervezet. Ahhoz, hogy az év során még több tevékenységet tudjunk önerőből létrehozni, hogy ne váljunk kiszolgáltatottá, elengedhetetlen a ti segítségetek is. Ha szeretnél hozzájárulni független és fenntartható működésünkhöz, kattints ide, támogasd munkánkat egyszeri vagy rendszeres adománnyal.

Ha kiváncsi vagy a tavalyi költségvetésünkre és közhasznúsági jelentéseinkre, itt tudod megtekinteni őket.