Maris előadásával indul a Pride Academy

Pride Academy - LMBTQ emberek a digitális médiában

Március 26-án indul a Pride Academy: egy havi rendszerességű programsorozat, aminek első alkalma az LMBTQ közösség digitális médiában elfoglalt helyére, szerepére és megjelenési lehetőségeire fókuszál. Az előadó pedig nem más, mint Maris, aki 230 ezres aktív követőtáborral rendelkező YouTube-csatornával büszkélkedhet.

A Pride Academy előadásai és workshopjai kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy az LMBTQ embereket és a mozgalmat érintő témákat (legyen az média, kultúra, sport, politika vagy LMBTQ aktivizmus) mélyebben megismerhessük. Olyan előadókat kérünk fel, akiknek egy adott témában egyedi tapasztalata, különleges meglátásai, és fontos, átadható tudása van.

A Pride Academy célja, hogy

  • eseményeink egyben lehetőséget biztosítsanak az LMBTQ közösség és támogatói részére, hogy jobban megismerjük egymást, és közvetlenebb kapcsolatot tudjunk kialakítani egymással
  • a résztvevők olyan tudásra, tapasztalatokra, és kapcsolatokra tehessenek szert, amit a saját mozgalmi, közösségszervező, illetve közösségépítő tevékenységük során is hasznosíthatnak

Azoknak, akik szeretnének önkéntesként vagy projekttagként szervezetünk életében részt venni, kiemelten ajánljuk a Pride Academy programjait. 

Találkozzunk március 26-án 18:00-kor az Anker’t-ben!

 

Pride Academy: LMBTQ emberek a digitális médiában

2019.03.26. 18:00 Anker’t

“Első körben arról fogok mesélni az előadásomban, hogy miért jutottam arra az elhatározásra, hogy coming out-olni szeretnék az interneten, hogy ezt hogy fogadták a körülöttem élő emberek, illetve a nézőim, és a fiatalkorú közönségem szülei. Milyen kommenteket, üzeneteket kapok naponta több száz embertől? Vajon támogatnak, vagy elítélnek? És én ezeket hogyan dolgozom fel?

A cégek hogyan viszonyulnak ahhoz a tényhez, hogy vállalom, leszbikus vagyok? Vajon nehezebb munkát kapnom a magyar YouTube-on, mint egy heteroszexuális nőnek vagy férfinak? Sok LMBTQ ember a mindennapokban felvállalja önmagát, viszont a social mediában sokan félnek előbújni. Miért?

Mindezekre próbáljuk megtalálni a választ - akár közösen - , szívesen várom az előadásom után a beszélgetést indító kérdéseket, hozzászólásokat.”

 

A programon való részvétel INGYENES, de REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT (lásd Facebook-esemény vagy ITT).

Pride Academy