LMBTQ Egészségtudatosság Hete 2018

Az LMBT Egészségtudatosság Hetét 2003-ban rendezték meg először Amerikában. Célja, hogy a közösség tagjai, támogatói, az egészségügyi szolgáltatók közösen felhívják a figyelmet az LMBT emberek és az egész közösség problémáira, valamint az egészségügyben tapasztalható egyenlőtlenségekre. Egész évben elengedhetetlen, hogy az érintettek, a szolgáltatók és a döntéshozók közösen gondolkodjanak a lehetséges megoldásokról, és ezen a héten az egész közösséget erre buzdítjuk.

Mivel az LMBTQ emberek életében fokozottabban jelen van a titkolózás, az önelfogadás hosszú folyamata, és a többségi társadalom, valamint a közvetlen környezet elvárásai, e közösség tagjait súlyosabban érintik az egyes szenvedélybetegségek, pszichés betegségek, és önbántó tendenciák. Ezen kívül fontos kiemelnünk azt a tényt, hogy minden évben 250-300 új HIV fertőzöttet regisztrálnak Magyarországon, ezért lényeges, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk a szűrésre, a megelőzésre, és a tájékoztatásra.

Ezen a héten hasznos információkat osztunk meg Veletek infografikák formájában. Figyeljétek Facebook oldalunkat egész héten, és osszátok meg a cikkeket!