LMBT Egészségtudatosság Hete 2019

Az LMBT Egészségtudatosság Hetét 2003-ban rendezték meg először Amerikában. Célja, hogy a közösség tagjai, támogatói, az egészségügyi szolgáltatók közösen felhívják a figyelmet az LMBT emberek és az egész közösség problémáira, valamint az egészségügyben tapasztalható egyenlőtlenségekre. Egész évben elengedhetetlen, hogy az érintettek, a szolgáltatók és a döntéshozók közösen gondolkodjanak a lehetséges megoldásokról, és ezen a héten az egész közösséget erre buzdítjuk.

Mivel az LMBTQ emberek életében fokozottabban jelen van a titkolózás, az önelfogadás hosszú folyamata, és a többségi társadalom, valamint a közvetlen környezet elvárásai, e közösség tagjait súlyosabban érintik az egyes szenvedélybetegségek, pszichés betegségek, és önbántó tendenciák. Ezen kívül fontos kiemelnünk azt a tényt, hogy minden évben 250-300 új HIV fertőzöttet regisztrálnak Magyarországon, ezért lényeges, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk a szűrésre, a megelőzésre, és a tájékoztatásra.

Ezen a héten hasznos információkat osztunk meg: olyan Magyarországon működő szervezeteket, akikhez különböző kérdésekkel fordulhatsz az egészségeddel kapcsolatban. Figyeld Facebook oldalunkat egész héten, és oszd meg a posztokat, mert nem tudhatod, kinek lehet szüksége rá!

Ha van olyan történeted, ami LMBTQ emberként az egészséggel kapcsolatos, vagy csak jót tenne, ha kiírhatnád magadból, ne habozz, oszd meg velünk akár névtelenül az alábbi linken: https://elobujas.hu/a-te-torteneted

Ha segítségre van szükséged, és lemaradtál a Facebook posztokról, böngészd át az alábbi oldalt: https://budapestpride.hu/segitsegnyujtas