Legyen a család alapja a szeretet és a kölcsönös tisztelet!

Felháborítónak tartjuk, hogy ma Magyarországon a politikusok személyes preferenciái határozzák meg, hogy mely közösségek számítanak családnak és melyek nem; hogy a döntéshozás olyan emberek kezében van, akik félelmekre, tudatlanságra és tévhitekre alapozva rekesztenek ki számukra ismeretlen és ezért ijesztő embercsoportokat - ezzel pedig az egész társadalom gyűlöletét gerjesztik. 

Mi, LMBTQ emberek, és bárki, aki valamilyen oknál fogva nem fér bele az Alaptörvény szűkre szabott családkeretébe, akkor is családot alkotunk, ha nem tudunk nyíltan élni, mert a mai jogi és társadalmi környezet miatt titkolózni vagy rejtőzködni kényszerülünk. A félelem szülte rejtőzködés és a jogi korlátok ellenére családban élünk: ki partnerével, ki szüleivel, ki gyerekeivel, ki barátaival vagy bármely más formában. Ennek a több százezer embernek, és családjukon, barátaikon, munkatársaikon keresztül az egész társadalomnak az az érdeke, hogy mindenki félelem nélkül élhessen Magyarországon, nemi identitásától, szexuális orientációjától, etnikai hovatartozásától vagy vallási meggyőződésétől függetlenül.

Idei kérdőívünk eredménye is megmutatta, hogy az LMBTQ közösség egyik fontos problémája a kirekesztő családfogalom. Az elkövetkező években szervezetünk mindent meg fog tenni, hogy a többség felismerje: a család alapja a szeretet és a kölcsönös tisztelet. Kövesd a programjainkat és kampányainkat a jövőben, és legyél a támogatónk, ha szerinted is minden család számít! http://budapestpride.hu/hirek/adj-egy-szinesebb-vilagert

Fotó: Holland Kati, 2016