Legyél az önkéntesünk a Felvonuláson!

Már te is várod a Felvonulást, de még nem tudod, hogy kivel gyere? Jelentkezz önkéntesnek, és nem leszel egyedül! A többiekkel együtt számtalan élményben lehet részed, és sok hasznos tapasztalatot szerezhetsz!

Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy milyen szerepekben segíthettek, hogy idén is egy felejthetetlen Felvonulást jöhessen létre!

  • A menetkísérő önkéntesek látják el az egyik legfontosabb feladatot a Felvonuláson segítő önkéntesek közül: ők felelnek azért, hogy békésen, baleset- és konfliktusmenetesen haladjunk és érjünk célba! A menetkísérők egy része a keresztutcákban beléptetést végez, de vannak, akik végig a menetben haladva figyelnek a résztvevők biztonságára.
  • Az adománygyűjtő önkénteseink a menettel együtt sétálva zárható adományládába gyűjtik a résztvevők által adott adományokat, amiért cserébe adománytárgyakat adnak át. Fontos feladatok közé tartozik, hogy a résztvevőket megszólítják és beszélgetnek velünk arról, miért fontos a támogatásuk és a szervezet mire fordítja az adományukat (továbbá: a Felvonulásnak milyen szervezési költségei vannak).
  • A járműkísérő önkéntesek a menethez csatlakozó járművek mellett sétálva figyelnek a résztvevők testi épségére és többek között arra, hogy a résztvevők megfelelő távolságot tartsanak a járműtől.
  • A személykísérő önkéntesek angol (vagy más idegen) nyelv segítségével végzik a legfőbb feladatukat, miszerint a Felvonulásra érkező nagykövetségek képviselőit eligazítják és velük vonulnak a menetben.
  • Az infrastruktúra segítők a menet közben vízosztással, illetve további eszközök pakolásával, szállításával segítenek.
  • A programsegítők mind a menet elejére és végére előzetesen megtervezett és leegyeztett részprogramok háttér biztosítják, annak megvalósulásáért dolgoznak (pl. civil falu, színpad, fellépők és beszédmondók, dj, vendégprogramok stb.)
  • A járműdíszítő és zászlóosztó önkéntesek díszítik fel a menetben vonuló és azt elindító legelső járművet, a Budapest Pride teherautóját. Ezután a menettel együtt vonulva papír zászlókat osztogatnak, amelyeket a résztvevők magukkal vihetnek emlékbe.
  • A fotós és videós önkéntesek olyan, többnyire profi vagy tapasztaltabb hobbi fotósok és videósok, aki pro bono segítenek abban, a Felvonulás megfelelően dokumentált legyen és minél több kedves emléket örökíthessünk meg aznapról.

Önkénteseink munkáját meghálálva Budapest Pride-os pólót és 18 év felett ingyen belépőt biztosítunk a Felvonulást követő a Rainbow Partyra a Budapest Parkba.

Neked melyik tetszik a legjobban? Jelentkezz és próbáld ki magad benne!

Kattints az alábbi gombra, majd töltsd ki az űrlapot!

Én is önkéntes leszek a Felvonuláson!

Ha kitöltötted az űrlapot, csatlakozz a Budapest Pride önkéntes csapatához és lépj be az alábbi facebook csoportba!

Csatlakozom a Facebook csoporthoz!

23. Budapest Pride Felvonulás 2018 menetkísérő önkéntes