Köszönjük mindenkinek, fantasztikus volt a Fesztivál!

A 25. Budapest Pride Fesztivál, bár idén csak 10 napos volt, augusztus 14 és 23 között 37 programmal és Online Pride-dal, még a koronavírus ellenére is sokkal jobban sikerült, mint amire számítottunk. Ezúton szeretnénk kifejezni hálánkat és megköszönni mindazoknak, akik jelenlétükkel, munkájukkal, anyagi vagy egyéb támogatásukkal járultak hozzá a Fesztiválhoz.

Ne maradjatok le semmiről, tartsatok velünk jövőre is! A 26. Budapest Pride Fesztivált 2021. júniusában ismét egy hónaposra tervezzük, melyet ezúttal is a Felvonulás és a Rainbow Party zár majd július 3-án, szombaton. Jelezzetek vissza a Felvonulás facebook eseményére már most!

Lássuk-lássuk, csatlakozom én is!

Köszönjük projekttagjainknak, akik egész évben dolgoztak a Fesztiválon: Ádám, Ági, Ágoston, Anna, Barni, Bazsu, Dávid, Detti, Dia, Dorka, Dorottya, Edina, Erik, Félix, Félix, Gábor, Gergő, Gloria, Józsi, Kaidi, Karol, Kincső, Kristóf, Lívia, Márk, Máté, Orsi, Sári, Szonja, Tobi, Veronka, Zsolt, Zsozsi, Zsuzsi

Köszönjük a fotós és videós önkénteseinknek: Andella Mirtill, Havadi Zsálya, Fövényi Fanni, Nagy Szabolcs, Schrauf Tamás,  XiaoMei Art

Köszönjük Majercsik Jojónak a Budapest Pride Fesztivál projekt egész éves koordinálását, Gyarmati Daninak a beküldött programok koordinálását és Filó Manyinak a programok biztosításának megszervezését. 

Köszönjük Angeli Andinak az adjukösszés adománygyűjtő kampány koordinálását, amivel sikerült összegyűjtenünk a pénzt a fesztivál költségeire. Köszönjük Merész Gabinak az adó 1% kampány koordinálását, ami komoly anyagi segítséget jelentett a szervezetünknek. Köszönjük Tóth Áginak a Megosztjuk az erőt! pályázatok koordinálását, aminek köszönhetően 7 vidéki LMBTQ projektet tudtunk anyagilag támogatni 2020-ban.

Köszönjük a programszervezőinknek, akik összesen 32 programot szerveztek a Budapest Pride Fesztiválra: 2B Galéria, ALTALAP Alapítvány, Aminkatattoo, Atlasz Sportegyesület VándorMások Túraszakosztálya, Bora Levente, DebrecenPride (Talabos Dávidné Dr. Lukács Nikolett és Simon Lehel Alpár), Dot&Line, Édes Érzés, Freedom Club Debrecen - Amnesty International Magyarország, Freedom Club Pécs - Amnesty International Hungary, Háttér Társaság, Kavics, Labrisz Leszbikus Egyesület, LMBTQI személyek szülei és hozzátartozói, Magyar Aszexuális Közösség, Magyar LMBT+ Orvoskör, Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ szekció, Momentum Mozgalom, MOZAIK Közösség, Pogány Anikó - Önismeret és kommunikáció, Prizma Transznemű Közösség, Rehab Critical Mass Foundation, RunForRights, Spirit Színház, Szeged Freedom Club - Amnesty International Magyarország, Szivárványcsaládokért Alapítvány, Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál.

Köszönjük a programokat befogadó helyeknek: 2B Galéria, Alternatív Közösségek Egyesülete (Debrecen), Auróra, B32 Galéria, Bem mozi, Civil Közösségek Háza (Pécs), CRUSH Bar, Doom Tattoo, Édes Érzés Kávézó, GOGA Studio, Gólya, Kavics, Kőleves Vendéglő, KuglerArt Szalon és Galéria, Loffice, MagNet Közösségi Ház, Malter (Debrecen), Motiváció Műhely (Szeged), Mozsár Kávézó, Orfeusz söröző, OSA Archívum, Rauf cukrászda és kávézó, Spirit Színház

Köszönjük Radványi Vikinek a Pride Academy projekt koordinációját.

Köszönjük a a saját szervezésű Pride Academy eseményeink résztvevőinek: Antoni Rita (Nőkért Egyesület), Balogh Fruzsina, Ceglédi Zoltán, de Jonge Dorina (Greenpeace), Do Viet Chihn, Fehér Tibor (A Város Mindenkié), Lakner Zoltán, László Róbert (Political Capital) Máté Dezső, Szabó Andrea, Songoro Laura, Tóth Tünde (Önállóan lakni, közösségben élni), Unger Anna, Varga Anna Mara, Veiszer Alinda.

Köszönjük a több, mint 20 önkéntesünknek, akik a Budapest Pride Fesztivál programjainak helyszínén adománygyűjtő, infópultos, teremrendező a járványmegelőző-fertőtlenítő,  dekorációs és  beléptetési feladatokat láttak el és biztosították azok technikai háttérét.

Köszönjük az anyagi támogatást: Aminkatatto, Bajza Bikram Yoga, PoPpins, Untune, Y-Konszept, Esze Dorka

Továbbá az állandó adományozóinknak és azoknak is, akik egyszeri jelleggel beleadtak a Fesztivál költségeire indított adománygyűjtésünkbe.

Köszönjük a sajtószóvivőinknek, Csikós Ádámnak és Majercsik Jojónak a kitartó munkát.

Köszönjük Szekeres Zsoltnak a Budapest Pride önkéntes jogászcsapatának koordinálását, és köszönjük azoknak, akik jogi megfigyelőként hozzájárultak ahhoz, hogy a programjaink biztonságosak legyenek.

Köszönjük a Gyűlölet-bűncselekmény Ellenes munkacsoport jogi segítségét: Amnesty International Magyarország, Háttér Társaság, Helsinki Bizottság, TASZ.

Köszönjük a prágai, az amszterdami és a ljubljana-i pride-nak, hogy meghívtak minket a pride fesztiválos eseményeikre, és mesélhettünk a magyarországi LMBTQ helyzetről.

Köszönjük a támogató nagykövetségeknek és kulturális intézeteknek, akik közleményben álltak ki mellettünk: Amerikai Egyesült Államok, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Dánia, Ecuador, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Izrael, Kanada, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Mexikó, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország és Új-Zéland nagykövetségei, továbbá British Council, Cervantes Intézet, Camões Intézet, FinnAgora, Francia Intézet, Goethe Intézet, Olasz Kultúrintézet, Osztrák Kulturális Fórum Budapest és Wallonie-Bruxelles International.

Köszönjük továbbá azoknak a nagykövetségeknek is, akik videóüzenetben is kifejezték támogatásukat:Amerikai Egyesült Államok, Belgium, Egyesült Királyság, Hollandia és Svédország, Írország, Kanada és Németország nagykövetségei. Köszönjükazoknak a nagykövetségeknek, akik a szivárványzászlót is kitették az épületükre:Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Hollandia és Svédország nagykövetségei.

Köszönjük az önkormányzatoknak, hogy úgy álltak ki mellettünk, hogy kitették a szivárványzászlót a polgármesteri hivatalokra: Budavár (I. kerület), Terézváros (VI. kerület), Erzsébetváros (VII. kerület), Józsefváros (VIII. kerület), Ferencváros (IX. kerület), Újbuda (XI. kerület), Zugló (XIV. kerület) és Budapest Fővárosának önkormányzatai.

Köszönjük továbbá a képviselőknek, akik videóüzenetben is kifejezték támogatásukat: Sebián-Petrovszky László (pártigazgató, DK), Dobrev Klára (EP képviselő, DK), Kunhalmi Ágnes (társelnök, MSZP), Rónai Sándor (EP képviselő, DK), Vadai Ágnes (alelnök, DK) és a Momentum LMBTQ munkacsoportja.

Köszönjük a polgármestereknek és polgármester-helyetteseknek, akik szintén videóüzenettel csatlakoztak az Online Pride-hoz: Kerpel-Fronius Gábor (Budapest főpolgármester helyettese, Momentum), Őrsi Gergely (II. kerület polgármestere, MSZP), Kanász-Nagy Máté (Újpest, IV. Kerület alpolgármestere, az LMP társelnöke), Soproni Tamás (Terézváros, VI. kerület polgármestere, Momentum), Niedermüller Péter (Erzsébetváros, VII. kerület polgármestere, DK), Pikó András (Józsefváros, VIII. kerület polgármestere, független), Horváth Csaba (Zugló, XIV. kerület polgármestere, MSZP)

Köszönjük azoknak a civil szervezeteknek, akik videóüzenetben álltak ki mellettünk: Charme Hungary Dance Club, Háttér Társaság, Labrisz Leszbikus Egyesület, Magyar Helsinki Bizottság, Mozaik Közösség, TASZ, Extinction Rebellion Magyarország

Köszönjük Csikós Ádámnak a (később Online Pride-dá alakult) Budapest Pride Felvonulás projekt egész éves koordinálását. Köszönjük azoknak, akik a Felvonulás egy-egy alprojektjét vezették: köszönjük Filó Manyinak a biztosítás, Kosztolányi Áginak az adománygyűjtés, Tóth Áginak az infrastruktúra, Hegedűs Máténak a személyek, Radványi Vikinek a kommunikáció és az Online Pride, és Bánszki Bazsunak pedig a program és a sajtótájékoztató koordinálását. 

Köszönjük azoknak, akik beszédet mondtak a Felvonulás napjára szervezett sajtóájékoztatónkon a Kossuth téren: Balogh Fruzsina, Csikós Ádám, Karácsony Gergely és Hegedűs Ágnes.

Köszönjük az Online Pride technikai önkénteseinek a maratoni helytállást: Tímár Levi, Holland Kati, Ferencz Kristóf, Angeli Andi, Tóth Ági. Köszönjük Gyarmati Daninak és Bánszki Bazsunakaz egész napos moderálást. Köszönjük Csikós Ádámnak és Radványi Vikinek a műsorvezetést.

Köszönjük Takács Bogi és Nádasdy Ádám videóüzenetét, Láner László és Takács Bencze Gábor videóinterjúját, illetve Székely Kriszta személyes részvételét az Online Pride-on, és Kanicsár Ádámnak is, hogy elkészítette vele az interjút.

Köszönjük Füri Katának a (végül sajnos lemondásra került) Budapest Park-os Rainbow Party koordinációját.

Köszönjük az Online Rainbow Party-ra készített dj szetteket: Alexandr B2B Zora, Farkas László gypsyrobot, SADO OPERA, Steiner Kristóf és Nimi.

Köszönjük a Greenpeace Magyarországnak, hogy kölcsönadták a hangtechnikájuka a sajtótájékoztatóra.

Köszönjük Bernáth Gábornak a kommunikációs, Schmiedt Fátának a PPC, Bendek Gabriellának és Csordás Izabellának a közösségfejlesztő, Nyárai Gerzsonnak a videós, Gosztonyi Gábornak és Makádi Zsófinak pedig a partnerkapcsolati tanácsadást. 

Köszönjük Dudás Gábornak a weblapunk karbantartását.

Köszönjük a grafikai munkákat Bertók Mártonnak.

Köszönjük a könyvelőknek: Zsoldos Imre

Köszönjük Szil Péter szupervizori munkáját.

Végül pedig köszönjük nektek is, akik részt vettetek a fesztiválprogramokon és az Online Pride-on!

Még nem jelezzetek vissza a következő Felvonulás facebook eseményére? Tegyétek meg, hogy mindenről értesüljetek időben, csatlakozzatok az alábbi gombra kattintva:

Mutassátok azt a facebook eseményt!

Szeretnél első kézből értesülni az eseményeinkről? Iratkozz fel most a hírlevelünkre:

Ide azt a hírlevelet!