Kivilágítottuk Budapestet az LMBTQ jogokért

budapest pride, kivilágítás, budapest, képviselői irodaház, akció, budapest pride felvonulás, all out

Fotó: Alicia Peres

 

KIVILÁGÍTOTTÁK BUDAPESTET AZ LMBTQ JOGOK VÉDELMÉBEN

Az All Out és a Budapest Pride kivilágították Budapestet, és azt üzenik: “Büszke LMBTQ emberek vagyunk. Létezünk, és harcolni fogunk a jogainkért!”

Budapest– 2021. június 24. Tegnap éjjel aktivisták szivárványszínű és magyar zászlókkal világították ki Budapestet, hogy olyan üzenetet küldjenek a magyar kormánynak, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni: Az LMBTQ emberek is részei a magyar társadalomnak, és ugyanazokat a jogokat érdemlik, mint minden más állampolgár.

Az All Out – ami egy mozgalom, amely az egész világon harcol az LMBT+ jogokért – és a Budapest Pride aktivistái kivilágították a Képviselői Irodaházat Budapesten, hogy azt üzenjék: “Büszke LMBTQ emberek vagyunk. Létezünk, és harcolni fogunk a jogainkért!” 

Ezzel az EU-t is fel szeretnék szólítani, hogy továbbra is gyakoroljanak nyomást a magyar kormányra annak érdekében, hogy vonja vissza az LMBTQ-ellenes törvényt. Ezt Magyarországon az ahang felületén több, mint 130.000, világszerte pedig még további 47.000 aláíró is követeli, akik támogatják azt a kampányt, ami mögött az All Out áll a Budapest Pride-dal és a Forbidden coloursszal együtt.

Az akciót a Budapest Pride Felvonulás előtti éjszaka valósították meg, azután, hogy Orbán Viktor kihirdetett egy LMBTQ-ellenes népszavazást, hogy óriási közpénzből fizetett gyűlöletkampányt szervezzen, miután a magyar parlament június 15-én elfogadott egy törvényt, amely betiltja a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely homoszexuális vagy transznemű embereket jelenít meg, és betilt minden oktatási programot, amely említést tesz a homoszexuális, illetve transznemű emberek létezéséről. 

Tegnap éjjel az All Out és a Budapest Pride a nemzetközi szolidaritás erőteljes üzenetével világította ki Budapestet. Világszerte rengeteg LMBTQ személy és szövetségeseik szólalnak fel a törvény ellen, amely sérti a magyar LMBTQ emberek biztonságát, egyenlőségét és méltóságát. Arra kérjük az Európai Uniót, hogy továbbra is gyakoroljon nyomást Magyarországra annak érdekében, hogy Magyarország teljesítse vállalt kötelezettségét, és álljon ki az összes állampolgára alapvető emberi jogainak védelme mellett” mondta Matt Beard, az All Out igazgatója.

Magyarország az Európai Unió tagjaként elkötelezte magát az állampolgárai emberi jogainak védelme mellett. Ennek a törvénynek az elfogadása ezzel összeegyeztethetetlen, és nem maradhat következmények nélkül. Az LMBTQ jogok emberi jogok, és ez a törvény sérti minden magyar embernek a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő alapvető jogát, valamint növeli annak a kockázatát, hogy az LMBTQ gyerekeket és családokat diszkrimináció és erőszak éri” mondja Radványi Viktória, a Budapest Pride szervezője.

A kampány weboldalán meg lehet nézni, hányan írták alá a petíciót: https://campaigns.allout.org/hungary-propaganda-law

budapest pride, kivilágítás, budapest, képviselői irodaház, akció, budapest pride felvonulás, all out