Jelentkezz te is menetkísérőnek!

MIÉRT GYERE MENETKÍSÉRŐNEK?

Legfőképp azért, mert így nem csak részvételeddel tudod támogatni az LMBTQ közösség érdekeit, de menetkísérőként hozzájárulhatsz ahhoz, hogy mindenki egy jó hangulatú, olajozottan zajló rendezvényen vehessen részt. Egyszerre vehetsz részt egy jó buliban, lehetsz tagja a hozzád hasonló önkéntesekből álló hangulatos közösségnek, és lehetsz azon emberek egyike, akik lehetővé teszik, hogy az egész rendezvény megvalósuljon.

MI A MENETKÍSÉRŐK FELADATA?

Csoportokban és beléptetési pontokon párosával 200 menetkísérő vesz részt majd a Felvonulás biztosításában. Mi végezzük a gyülekezésnél és a csatlakozási pontokon a beléptetést, mi köszöntjük az érkező résztvevőket és figyelünk arra, hogy a Budapest Pride Felvonulás szellemiségével nyilvánvalóan egyet nem értő személyek ne jöhessenek be. Mi kísérjük végig a menetet, és gondoskodunk arról, hogy egyenletes tempóban, baleset- és konliktusmentesen tudjunk haladni. Megérkezés után pedig mi tájékoztatjuk az embereket, hogy mikor merre biztonságos távozniuk. És persze folyamatosan próbálunk segíteni, ha a résztvevőknek kérdése van! A csoportokat és a párokat koordinátorok irányítják, akik felkészültek arra, hogy milyen helyzetben mi a teendő.

MI NEM A MENETKÍSÉRŐK FELADATA?

Nem vagyunk securitysek, nem dolgunk kikezdeni az esetlegesen erőszakos ellentüntetőkkel. A rendőrséggel együttműködve közösen biztosítjuk a Felvonulást, a korábbi évekhez hasonlóan idén is kordonok nélkül tesszük lehetővé a résztvevők számára a csatlakozást, az útvonal bármelyik pontján. Ha bármilyen fenyegetés felmerül, a Rendőrség azonnal a segítségünkre siet, és elvégzik a szükséges intézkedéseket. Nekünk normál esetben, és konfliktus esetén is az a feladatunk, hogy figyeljünk arra, hogy a résztvevők minél jobban érezzék magukat, az esemény minél olajozottabban haladjon.

MILYEN AZ IDEÁLIS MENETKÍSÉRŐ?

  • Mint te. Komolyan: ha ezt olvasod, akkor érdekel a dolog, és ez a legfontosabb.
  • Kedves és együttműködő. A feladatunk 99%-a az lesz, hogy kedvesek és együttműködőek legyünk.
  • Részt vesz a Felvonulást megelőzően egy kötelező eligazító találkozón, ahol mindent részletesen átbeszélünk, és ráér július 24-én, szombaton a Felvonulás napján 12:00-21:00-ig, hiszen mi már a rendezvény előtt jóval kint kell legyünk, és az utolsó ember után tudunk távozni.

Csak akkor tudsz munkába állni a Felvonuláson, ha részt veszel egy személyes találkozón és egy konfliktuskezelő képzésen, ahol megismeritek a számodra szükséges és legfontosabb információkat ahhoz, hogy a lehető legjobban tudjátok elvégezni, amit elvállaltok.

FONTOS: Menetkísérőként a 2018. évi Gyülekezési törvény miatt, csak 18 év feletti személyek jelentkezését tudjuk fogadni.

MIT ADUNK CSERÉBE? 

Önkénteseink munkáját meghálálva 18 év felett ingyen belépőt biztosítunk a Felvonulást követő a Rainbow Partyra.

 

Mit gondolsz? Lennél menetkísérő? Kattints az alábbi gombra, majd töltsd ki az űrlapot!

Én is menetkísérő leszek a Felvonuláson!

Nem akarsz lemaradni a legfrissebb információkról? Csatlakozz a Budapest Pride önkéntesek Facebook csoportjához!

Belépek a csoportba!