Itt a 26. Budapest Pride Felvonulás!

Nagyon jó hírünk van! Június 14-től végre megszűnnek a gyűlésekre vonatkozó korlátozások, ezzel a várva várt Budapest Pride Felvonulás is zöld utat kapott. Július 24-én, szombaton tehát ismét együtt lehetünk, és közösen léphetünk fel az LMBTQ közösség érdekében! Gyertek el, és vegyük vissza a jövőnket együtt!

A korábbiaknál most még nagyobb szükség van arra, hogy megmutassuk: nem félünk, és nem hagyjuk magunkat. Sokan vagyunk és erősek vagyunk. Az utóbbi években Magyarországon példátlan támadást indított a kormány és  propagandagépezete az LMBTQ közösség ellen is. Hetente tettek kirekesztőbbnél kirekesztőbb üzeneteket, nyilatkozatokat felelős kormányzati szereplők, és a pusztító világjárvány idején, a vészhelyzetet kihasználva nyújtottak be módosításokat, amik ellehetetlenítették az egyedülálló szülőként történő örökbefogadást (így azokét is, akik azonos nemű párkapcsolatban élnek), illetve a transznemű és interszex emberek jogi nem- és névváltoztatását.

Az idei Felvonuláson nagy hangsúlyt fektetünk a környezet védelmére is: fontosnak tartjuk, hogy egymás, és a környezet határait és szükségleteit is tiszteletben tartsuk. A zöldmozgalom és az emberi jogi kérdések szervesen összefonódnak: a klímakatasztrófát kísérő krízishelyzeteket, miként a járványhelyzetet most a kormány, a különféle autoriter rezsimek az emberi jogok korlátozására fogják felhasználni.

Láthattuk, hová vezet ez: alkotmánymódosítás, ami leszögezi, hogy az anya nő, az apa férfi, az örökbefogadás megnehezítése, illetve a nem- és névváltoztatás tiltása, civil, LMBTQ, menekült, bevándorló, roma, hajléktalan és egyéb kisebbségek elleni gyűlöletkeltés, a holdudvar és klientúra tőkésítése a rászorulók kárára.

Találkozzunk július 24-én 14 órától a Madách téren, és adjunk hangot az elégedetlenségünknek! Álljunk ki az LMBTQ közösségért és saját magunkért! Vegyük vissza a jövőnket együtt!

Visszajelzek a Felvonulás Facebook eseményére!

A 26. Budapest Pride Felvonulás útvonala: Madách Imre tér - Astoria - Kálvin tér - Fővám tér - Szabadság híd - Szent Gellért  rakpart - Döbrentei tér - Tabán

A gyülekező 14 órától kezdődik, a menet indulása 15 óra, a programot pedig 20 órával zárjuk majd. A Felvonulást követően várunk benneteket szeretettel Magyarország legnagyobb LMBTQ buliján a Rainbow Partyn, a Budapest Parkban.

 

Önkéntesként segítenéd a Felvonulást?

Jelentkezem önkéntesnek!

Barátaiddal, munkatársaiddal, ismerőseidel együtt érkeznél?

Regisztrálom a csoportom részvevőként!

Járművel csatlakoznátok a menethez?

Regisztrálok jármindítóként!

Vidékiként csatlakoznál a Felvonuláshoz, de az útiköltséget és a szállást fedezni megterhelő lenne számodra?

Pályázok a támogatásra!