Ismét hamis plakátokat helyeztek ki a nevünkben

Az elmúlt pár napban több helyen is megjelent Budapest utcáin az alábbi plakát, amire a mi logónkat is rátették az engedélyünk nélkül, azt a hatást keltve, mintha mi készítettük volna.

❌ A plakátokhoz sem tartalomban, sem vizuálisan NINCS közünk és nem tudjuk, ki csinálta őket.

Úgy gondoljuk, hogy ezeket ismét azzal a céllal kezdték terjeszteni, hogy a közvéleményt az LMBTQ közösség ellen hangolják. Külföldön ez már bevett gyakorlat, hogy a szélsőjobboldaliak szándékosan olyan plakátokat készítenek, ami heves érzelmeket vált ki az emberekből és megpróbálják ezeket úgy elterjeszteni, mintha LMBTQ szervezetek (vagy LMBTQ embereket támogató szervezetek) készítették volna.

A plakát fő problémája, hogy kontextusból kiragadott, nem informatív (ezáltal félreinformál) és egy egyedi esetet általánosít. Könnyű félelmet, gyűlöletet ébreszteni az emberekben egy hamis üzenettel és félrevezetni őket. Különösen könnyű megtenni ezt úgy, hogy ma Magyarországon sokan még mindig nem ismernek LMBTQ embereket és nincsenek hiteles információik rólunk.

 

Tisztázzuk is a tényeket röviden:

A transzneműek olyan emberek, akiknek eltér a nemi identitásuk attól a nemtől, amiként születésükkor bejegyezték őket. Ezzel együtt jár a nemi diszfória, ami azokat a negatív érzéseket takarja, amiket a saját testükkel, nemükkel, nemi jellegeikkel kapcsolatban éreznek. Bár egyénenként eltérő erősséggel tapasztalják, ez szinte kivétel nélkül azt is jelenti, hogy nem vállalnak vérszerinti gyereket. Számokat tekintve: az USA-ban a társadalom 0,5%-a vallja magát transzneműnek, ami körülbelül 1,6 millió transznemű embert jelent. Egy friss kutatásban mindössze 41 olyan személyt tudtak bevonni, aki transzneműként érintett volt a szülés kérdésében. Magyarországon egyelőre pedig egy ilyen esetről sem tudunk.

 

Ha a szivárványcsaládok kapcsán kommunikálni szeretnénk, meg fogjuk tenni, minél több hiteles információ átadásával.

 

Ha valós információkat szeretnétek szerezni a Budapest Pride-ról és az LMBTQ közösségről, látogassatok el weboldalunkra!

https://budapestpride.hu/

Ha szervezeti értékeink, alapelveink érdekelnek, olvassátok el manifesztónkat!

https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-manifesztoja