Írj az képviselődnek: ne szavazza meg a propagandatörvényt

budapest pride, melegfelvonulás, lmbtq, lgbtq, budapest pride tüntetés, kossuth tér

Fotó: Nagy Szabolcs

 

Küldd el ezt a levelet, vagy a saját, személyes leveledet az országgyűlési képviselődnek!

Hogyan keresd ki, hogy ki a te országgyűlési képviselőd és mi az emailcíme?
1. Keresd ki, hogy a választókerületedben ki a képviselő itt, vagy itt.
2. Keresd ki a nevét a parlamenti névsorban és ott megtalálod az emailcímét.


Tárgy:  A magyarok nem kérnek a propagandatörvényből! 

Levél:

Ne szavazzák meg a putyini mintájú támadást a szólásszabadság és gyermekjogok ellen! A gyűlöletkeltő törvénynek nincs társadalmi támogatottsága!

Ne szavazzák meg a putyini mintájú támadást a szólásszabadság és gyermekjogok ellen! A gyűlöletkeltő törvénynek nincs társadalmi támogatottsága!

Június 10-én adta be a kormánypárt a T/16365/15 számú összegző módosító javaslatot, amely betiltaná a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely homoszexuális vagy transznemű embereket jelenít meg, tiltaná a társadalmi célú reklámokban az LMBTQ emberek megjelenését, valamint betiltana minden olyan (akár csak részben) LMBTQ témájú oktatási programot, amely említést tesz a homoszexuális, illetve transznemű emberek létezéséről. 

Hétfő este 18:00-kor 10.000 ember tüntetett a Kossuth téren a módosító javaslat ellen. Több, mint 100. 000 ember jelezte aláírásával is: nem kérnek a propagandatörvényből! A legutóbbi IPSOS 2021 közvéleménykutatás szerint a magyarok 59%-a szerint azonos jogokat kell biztosítani az örökebfogadás területén az azonos nemű pároknak, 60%-uk szerint pedig az azonos nemű párok ugyanolyan jó szülők. A propagandatörvénynek nincs társadalmi támogatottsága! Ne kényszerítsenek egy gyűlöletkeltő törvényt az emberekre!

A törvénymódosítás egyértelműen sérti a szólásszabadsághoz, az emberi méltósághoz és a diszkrimináció-mentességhez való jogot. Ez a lépés veszélyezteti az LMBTQ fiatalok és felnőttek lelki egészségét, és megakadályozza, hogy kellő időben, prevenciós céllal jussanak információhoz és affirmatív támogatáshoz. Az LMBTQ fiataloknak is joguk van megkapni a személyiségük teljes kibontakoztatásához szükséges oktatást, nevelést: beleértve a szexuális edukációt és családi életre nevelést is. Az LMBTQ embereknek joguk van ahhoz, hogy a társadalom egyenlő méltósággal rendelkező tagjaként éljenek, életük ne stigmatizált, tabusított keretek közé szoruljon.

Az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága 2020 elején közölte: lépéseket vár az iskolai diszkrimináció és zaklatás felszámolására; a magyar kormánynak felvilágosító kampányokkal és iskolai programokkal kellene fellépnie az LMBTQ gyermekek védelmében. Ezzel szemben most a kormány magára hagyná az LMBTQ fiatalokat: ellehetetlenítené azokat az érzékenyítő képzéseket, beszélgetéseket, amelyek az elfogadást segítik elő. Legújabb kutatások szerint az LMBTQ diákok majdnem kétharmadát zaklatták verbálisan a szexuális irányultsága miatt, több mint felüket pedig a nemi önkifejezésük miatt. 

 

Ötödikes koromban az osztálytársaim megtudták, hogy meleg vagyok. Sajnos nem volt valami elfogadó osztályom. Megvertek, vonalzót törtek el rajtam, cipővel dobáltak. Hatodikos koromban kerültem egy másik iskolába, ahol hazafelé menet vertek meg. Rendőrségi ügy is lett belőle. Így megint másik iskolába kerültem, de ugyanúgy folytatódtak a fenyegetőzések attól a fiútól, aki megvert. Többször volt öngyilkossági kísérletem” – mondta el a Háttér Társaság egyik kutatásának résztvevője. Aki ezt a törvénymódosítást megszavazza, azt személyes felelősség terheli minden olyan esetben, amikor egy LMBTQ fiatalt megvernek, kirekesztenek, vagy ő önkezével vet véget életének. 

Ne hagyják cserben az LMBTQ fiatalokat! Ne szavazzák meg a T/16365/15 módosítást! 

budapest pride, melegfelvonulás, lmbtq, lgbtq, budapest pride tüntetés, kossuth tér