Ilyen volt a II. Budapest Pride Szabadegyetem

November 27-28-án szerveztük meg a második Budapest Pride Szabadegyetemet, aminek a középpontjában a vidéki aktivizmus volt.

Kisebb-nagyobb vidéki településekről érkeztek aktivisták, hogy átadjunk nekik pár jó tanácsot és tippet LMBTQ közösségszervezéssel kapcsolatban. Előadásokkal a programszervezésről, aktivizmusról és csoportos interaktív feladatokkal vártuk a résztvevőket. Az első napon vidéki LMBTQ szervezetek szervezőivel tartottunk egy panelbeszélgetést, hogy megosszák a tapasztalataikat és sikereiket a kezdő közösségszervezőkkel. Rozgonyi Emma, az Amnesty International Magyarország munkatársa tartott ezután egy előadást a programszervezésről. Virág Zsolt, a Melegség és megismerés program egyik koordinátora tartott egy csoportos foglalkozást az előbújásról és a láthatóságról. 

A vasárnapot a nyitókör után egy ébresztő tornával kezdtük, ami után a mentálhigiénéről tartott nekünk előadást Vida Katalin, tanácsadó szakpszichológus, mert aktivistának lenni egy LMBTQ szervezetben igen nehéz kihívás jelenleg Magyarországon. A nap hátralevő részében csoportokban kellett feladatokat megoldani, amiket nagyon jól teljesítettek a résztvevők. Majd egy zárókör keretén belül mindenki megosztotta érzéseit és gondolatait a hétvégével kapcsolatban. 

Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk és mi is nagyon jól éreztük magunkat, szuper érzés, hogy ilyen sok lelkes vidéki aktivista van, aki készen áll minden nehézség ellenére kiállni és tenni azért, ami igazán fontos számukra.