Így álltak ki szülők az LMBTQ közösség mellett

Családtagoknak előbújni különösen ijesztő lehet, hiszen születésünk óta ismernek minket: meglepetésként érheti őket a hír, esetleg saját magukat okolhatják miatta. Azonban szinte elengedhetetlen, ha azt szeretnénk, hogy kapcsolataink erősebbek, gazdagabbak és őszintébbek legyenek velük.

Az alábbiakban egy 3 részes gyűjtést hoztunk nektek a korábbi évekből, ahol támogató szülők álltak ki beszédeikben a gyerekeik vagy éppen az egész LMBTQ közösség mellett.

 

1. Hegedűs Ágnes, egy meleg és egy transznemű fiú anyukája

"Egy pillanatig sem volt kérdés a számomra, hogy szeretem a fiamimat: éppen úgy, mint eddig, és az ő szexuális orientációjuk, nemi identitásuk nem befolyásolja az én szeretetemet."

Sajnos az idei, 25. Budapest Pride Felvonulás a koronavírus miatt elmaradt, de aznap egy sajtótájékoztató akció keretein belül beszédek is elhangzottak. Akár még csak fontolgatod az előbújást, akár már megtetted a családod előtt, nézd vissza az alábbi videót és meríts erőt belőle!

Meghallgatom Hegedűs Ágnest!

2. Gyémánt Ágnes, egy leszbikus lány anyukája

“Mi szülők most innen üzenjük nektek, hogy szeretünk benneteket és veletek vagyunk!”

Előbújni, vagyis olyasvalamit megosztani másokkal, ami fontos része az életednek, izgalmas és egyben nehéz dolog is; azonban hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy LMBTQ gyermekek szülei szinte teljesen ugyanazon mehetnek keresztül, mint mi, LMBTQ emberek az előbújásunk folyamán. Hallgasd meg te is, hogyan állt ki a 22. Budapest Pride Felvonuláson, 2017-ben Gyémánt Ágnes beszédében az LMBTQ közösség mellett!

Meghallgatom Gyémánt Ágnest!

3. Pásztor Tibor, örökbefogadó szülő

"A szülővé válásnak sokféle útja van, de amikor az ember szülővé válik, már nem az a fontos, hogy mi volt az oda vezető út. Onnét kezdve a végtelen szeretet az egyetlen, ami számít."

Az örökbefogadás egy hosszú procedúra, ami rengeteg kihívással jár még azoknak a heteroszexuális házaspároknak is, akik minden szempontnak megfelelnek a rendszerben, hát még azoknak, akik egyedülállóként vagy éppen LMBTQ emberként szeretnének családot alapítani ilyen formában. Nézd vissza, mit mondott és hogyan gondolkodik erről Pásztor Tibor, örökbefogadó szülő (szavaival élve: fehér, heteroszexuális, házas, diplomás, férfi, 4 gyerek apja), aki tavaly májusban beszélt a homofóbia ellen tartott tüntésünkön!

Meghallgatom Pásztor Tibort!

Előbújás előtt állsz és válaszokat keresel? Segítségedre lehet kiadványunk!

Megnézem a kiadványt!

Még többet olvasnál a coming-outról? Kattints az lenti gombra és meríts erőt mások történeteiből!

Lássuk, ki-mit írt az előbújásáról!