Igazi közösségi esemény - véget ért a 19. Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál

Kicsit alternatív volt, kicsit új volt és fantasztikus hangulatban telt a 19. Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál. A két budapesti és két vidéki helyszínen több mint 1000 néző vett részt 35 vetítésen és 5 beszélgetésen. Mosolygós arcok, türelmes sorbanállók, teltházas vetítések és a filmek alatti közös sírás és nevetés mutatta számunkra leginkább, hogy óriási siker volt a január 13-18. között tartott rendezvénysorozat.

Szeretnénk megköszönni minden nézőnek, hogy jelenlétével hozzájárult a közös mozizás élményéhez. Igyekeztünk sokszínű műsort és programokat összeállítani, és felemelő a tudat, hogy a közönség legalább ennyire széles és sokféle lett.

A filmfesztivál megszervezése természetesen csapatmunka volt, így szeretnénk köszönetet mondani azoknak az önkénteseknek, közszereplőknek, beszélgetőpartnereknek, helyszíneknek, akik nélkül az elmúlt hét nem jöhetett volna létre.

Elsősorban szeretnénk köszönetet mondani annak a 35 önkéntesünknek, akik kitartó munkával és jókedvű türelemmel biztosították az otthonos hangulatot végig a fesztivál alatt. Nagyszerűek vagytok!

A filmek előtt vetített és online is elérhető rövidfilmek készítéséért szeretnénk köszönetet mondani Deák Kristóf és Jack János operatőröknek, Szeglet Flóra vágónak és Sparing Dánielnek, valamint Kara Mártonnak a feliratokért.

A filmek szereplőinek külön köszönet jár, amiért megosztották a nagyközönséggel szakmai és személyes véleményüket: Elek Feri, Gesztesi Károly, Kulka János, László Zsolt, Molnár Piroska, Mundruczó Kornél, Pelsőczy Réka, Székely Kriszta, Szinetár Dóra és Till Attila.

A hét során beszélgetéseket is tartottunk. Köszönjük minden beszélgetőpartnerünknek, aki megosztotta gondolatait a filmek kapcsán, valamint köszönetet mondunk a Vírus est szervezőinek a gyümölcsöző együttműködésért:
Balta Flóris, Bari Judit, Beck András, Dósa Mariann, Garai Nóra, David Färdmar,  Márton József, Mózer Bandi, Nótár Ilona, Oltai Kata, Romanek Péter Zalán, Szeles Gábor és Verdes Tamás.

Felemelő érzés, hogy sikerült megrendeznünk (nem is akárhogyan!) egy filmfesztivált valódi mozihelyszíneken kívül. Óriási köszönet illeti a Hátsó Kapu és a Kolor csapatát, amiért nem csak teret, de segítőkész csapatot is biztosítottak számunkra egész héten.

Továbbá köszönjük a szegedi Colorful Circles-nek, hogy a Grand Caféban, valamint a pécsi Pemelnek, hogy az Apolló moziban biztosították, hogy a filmfesztivál Budapesten kívüli nagyvárosokba is elérjen.

Végül, de legkevésbé sem utolsó sorban köszönet a fantasztikus grafikai elemekért, a programfüzetért és a plakátokért Nagy Szilviának.

Köszönjük a fergeteges évkezdést, hamarosan találkozunk!

Igazi közösségi esemény - véget ért a 19. Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál