Házasság Hete 2017

“...Fogtam a volánt, hallgattam, hogy játszanak, ott betonfal túloldalán, rád gondoltam, a szenvedélyes dühre, amivel azt szoktad mondani, hogy a falakat le kell dönteni, és nem hagyhatjuk, hogy börtönbe zárjanak bennünket…” (Dragomán György: A fal)

Ez a hét a Házasság Hete. Minden évben, Valentin nap környékén egy egyhetes programsorozat a házasság fontosságáról, melyet a világ több országában megrendeznek. Magyarországon is. A kezdeményezéshez a Budapest Pride is szeretett volna csatlakozni, de megkeresésünket sajnos visszautasították, a házasság definíciójában való nézetkülönbségre hivatkozva.

De ne csüggedjen senki, két zseniális ajánlatunk is van erre a hétre!

Olvassátok el minden nap kortárs íróink műveit a házasságról itt: https://budapestpride.tumblr.com/egyenlohazassag
Ha nektek is van olyan történetetek, amit megosztanátok erről a témáról, posztoljátok közösségi oldalaitokon #házassághete  #egyenlőházasság hashtagekkel.

Továbbá gyertek el február 16-án este 6-ra az Anker’t-be, ahol Antoni Rita (Nőkért Egyesület), Asbóth Márton (Társaság a Szabadságjogokért), Béres-Deák Rita (CEU, Gender Studies Tanszék), Holländer Daniel (Budapest Pride) beszélgetnek az egyenlő házasságról. A beszélgétést Csaba Réka (Integrity Lab) moderálja.

Időpont: 2017.02.16. (csütörtök) 18:00

Cím: 1061. Paulay Ede u. 33.

Bővebb infó: https://www.facebook.com/events/1197859683594423/