Gyertek közösen a civil szervezeteddel a 28. Budapest Pride Felvonulásra!

Civil szervezetek, városi csoportok, társadalmi szerveződések: a mi célunk idén is az, hogy a lehető legtöbben képviseljék magukat a 28. Budapest Pride Felvonuláson!

Egységben az erő - ezt pedig a legjobban úgy tudjuk megmutatni, ha közösen állunk ki egy sokszínű, befogadó országért. Ha a ti szervezeteteknek is fontos az, hogy minden tagotok egyenlő és tiszteletteljes bánásmódban részesüljön, és ünneplitek a sokszínűséget köreitekben, akkor csatlakozzatok hozzánk július 15-én, hogy mindezt az eddigi legnagyobb Pride-on mutassátok meg mindenkinek. Íme a részvételi lehetőségek civil szervezeteknek:

Regisztráljatok és vonuljatok csapatban!

Hozzatok transzparenseket, zászlókat és sok-sok embert a csapatotokba, hogy ti legyetek a legláthatóbbak a tömegben. Mi pedig a Budapest Pride honlapján feltüntetünk a regisztrált csoportok között, felolvassuk a neveteket a színpadon a felvonulás után és a közös civil molinóra is felkerülhet a logótok, hogy ezzel tovább növeljük a láthatóságotokat. Mutassátok meg a Budapest Pride Felvonuláson, hogy milyen sokszínű csapat vagytok.

Itt találjátok a csoport regisztrációs űrlapot!

Jelentkezési határidő: 2023.06.17., szombat éjfél

Járművel jönnétek a felvonulásra? 

Ragadd meg az alkalmat és csatlakozz járműindítóként a 28. Budapest Pride Felvonuláshoz! A legbulisabb formában akkor tudod kifejezni az egyenlőségbe és sokszínűségbe vetett hited, ha indítasz egy járművet a felvonuláson (pl. teherautó, tuktuk, riksa). Ne hezitálj, szerezz egy járművet, díszítsd fel, szóljon róla a zene és bulizzunk együtt a felvonuláson!

Itt tudtok jelentkezni járműindítóként!

Jelentkezési határidő: 2023.05.06., szombat éjfél

Jelentkezz a Civil Faluba!

Jelentkezz a 28. Budapest Pride Felvonulás Civil Falujába!

Idén a 28. Budapest Pride Felvonuláson is kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy a résztvevők megismerkedhessenek minél több és sokszínűbb LMBTQ szervezettel, informális csoportottal és az LMBTQ közösség mellett kiálló vagy a Budapest Pride manifesztójához egyéb módon kapcsolódó civillel, akik aktívan részt vesznek a magyarországi LMBTQ közösség életének szervezésében és érdekképviseletében.

Várjuk jelentkezéseteket  az ország minden pontjáról, az alábbi linken keresztül.

Regisztrálom a szervezetem a Civil Faluba!

Az esemény dátuma 2023. július 15. szombat. Az eddigi évektől eltérően a civil falu nem csak a felvonulás végén fogja várni a látogatókat, hanem a gyülekező kezdetétől. Idén a civil falu a Vajdahunyad vára előtti árnyékos, parkos területen fogjuk felállítani. A gyülekező várhatóan 13:00-kor fog kezdődni, a menet pedig várhatóan 17:00-kor ér majd vissza, a civil faluba. Itt pedig naplementéig, azaz kb. 20:00-ig számolunk a programmal.

A sátrat mi biztosítjuk nektek, titeket pedig arra kérünk, hogy valamilyen interaktív programmal (pl. társas, arcfestés, ismeretterjesztés, szervezet bemutatása, stb.) készüljetek a résztvevőknek erre az időtartamra.

Jelentkezési határidő: 2023.06.04., vasárnap éjfél

A jelentkezést követően folyamatosan, de legkésőbb 2022.06.11., vasárnap estig visszajelzünk, hogy bekerült-e szervezeted az idei, 28. Budapest Pride Felvonulás Civil Falujába. 

Felmerülő kérdések esetén, írjatok a felvonulas@budapestpride.hu e-mail címre! Kérjük, segítsétek a munkánkat azzal, hogy a tárgyban feltüntetitek a szervezetetek/csoportotok nevét és a választott részvételi lehetőséget (jármű indítás, csoport regisztráció, Civil Falu).