Ezekkel a pozíciókkal várunk önkéntesként

Tervezed, hogy ott leszel az idei Budapest Pride Fesztiválon és/vagy Felvonuláson? Fontosnak tartod, hogy kiálljunk és közösen tegyünk az LMBTQ közösségért és érdekeiért? Csatlakozz önkéntesként, így amellett, hogy egy befogadó és sokszínű közösség részévé válsz, jó ügyet is támogatsz!

Az alábbiakban gyűjtöttük össze, hogy milyen pozíciókban segíthettek önkéntesként a Budapest Pride Fesztiválon és Felvonuláson.

Önkéntesszerepek a Fesztiválon:

 • Programbiztosító: Ők gondoskodnak arról, hogy a Fesztivál baleset- és konfliktusmentes maradjon; ők figyelnek arra, hogy az ellentüntetők ne kerüljenek be a résztvevők közé és a rendezvényt problémamentesen szervezhessük meg.
 • Infopultos: Azokon a Fesztivál programokon segítenek, ahová a Budapest Pride kitelepül. Főbb feladatuk, hogy egy zárható adományládába gyűjtik az adott programon a résztvevők által felajánlott adományokat és cserébe ajándéktárgyakat adnak át.
 • Beléptető: A regisztrációköteles eseményeinknél ezek az önkéntesek abban segítik munkánkat, hogy ellenőrzik a résztvevő vendégek előzetes regisztrációját.
 • Helyszíni segítő: Ők segítenek a programok előkészítésében és lebonyolításában; mint a díszítés, a pakolás vagy az adott helyszín berendezése.
 • Matrica és plakátkihordás: Előre egyeztetetett helyszínekre juttatják el a plakátokat és a matricákat, hogy ezzel is segítsék, és terjesszék a jó hírt: a Budapest Pride Fesztivált és Felvonulást megtartjuk!
 • Fotós és videós: Többnyire profi vagy tapasztaltabb hobbifotósok és videósok, akik pro bono segítenek abban, hogy a Fesztivál megfelelően dokumentált legyen és minél több szép emléket örökíthessünk meg az eseményekről.
 • Sajtóregisztráció: Sajtótájékoztatóra vagy sajtónyilvános eseményre érkező újságírók regisztrációját és esetleges eligazítását végzik.
 • VIP kísérő: Ők igazítják és juttatják el a VIP listákon előzetesen összegyűjtött személyeket a megadott helyekre. Szükségünk van köztük olyanokra is, akik rendelkeznek társalgási szintű angol nyelvtudással.

Önkéntesszerepek a Felvonuláson:

 • Menetkísérő: Ők felelnek azért, hogy békésen, baleset- és konfliktusmenetesen haladjunk és érjünk célba! Egy részük a keresztutcákban beléptetést végez, de vannak, akik végig a menetben haladva figyelnek a résztvevők biztonságára.
 • Adománygyűjtő: A menettel együtt sétálva zárható adományládába gyűjtik a résztvevők által adott adományokat, amiért cserébe adománytárgyakat adnak át. A résztvevőkkel arról beszélgetnek, miért fontos a támogatásuk, és adományaikat a Budapest Pride a Felvonulás mely szervezési költségei közül pontosan mire fordítja.
 • Járműkísérő: A menethez csatlakozó járművek mellett sétálva figyelnek a résztvevők testi épségére és többek között arra, hogy a résztvevők megfelelő távolságot tartsanak a járművektől.
 • Programsegítő: Mind a menet elejére, mind a végére előzetesen megtervezett és leegyeztett részprogramok hátterét biztosítják, annak megvalósulásáért dolgoznak; mint a civil falu, a színpad, a fellépők és a beszédmondók, a dj, a vendégprogramok.
 • Fotós és videós: Többnyire profi vagy tapasztaltabb hobbifotósok és videósok, akik pro bono segítenek abban, hogy a Felvonulás megfelelően dokumentált legyen és minél több szép emléket örökíthessünk meg aznapról.
 • Díszítő: Ők díszítik fel a menetben vonuló és azt elindító legelső járművet, a Budapest Pride teherautóját.
 • Víz- és zászlóosztó: Olyan önkéntesek, akik a gyülekezőnél papírzászlókat osztogatnak az érkező résztvevőknek, majd menet közben a vízosztásnál segítenek.
 • Személykísérő: Angol nyelven végzik a legfőbb feladatukat, miszerint a Felvonulásra érkező nagykövetségek képviselőit köszöntik és velük vonulnak a menetben.

Neked melyik tetszik a legjobban? Jelentkezz és próbáld ki magad benne!

Kattints az alábbi gombra, majd töltsd ki az űrlapot!

Én is Budapest Pride önkéntes leszek!

Ha kitöltötted az űrlapot, és eddig még nem csatlakoztál, kattints az alábbi gombra és lépj be a Budapest Pride önkéntes csapata számára létrehozott Facebook csoportba!

Csatlakozom a Facebook csoporthoz!