Ezekben a projektekben tudsz velünk dolgozni a 2021/2022-es idényben!

(Fotó: Csömör Nóri)

Még véget sem ért ez az évad, de mi már készülődünk a következőre! Az alábbiakban az előző idény nagyobb projektjeiről olvashatsz egy kis ízelítőt. Az összefoglaló segíthet abban, hogy olyan projektet, vagy alprojektet válassz, amiben vannak olyan feladatok, amiket szívesen csinálsz.

FELVONULÁS

A Budapest Pride Felvonulás 7 alprojektjével (adománygyűjtés, biztosítás, infrastruktúra, járművek, kommunikáció, program, személyek) együtt összesen közel 400 ember munkáját és több ezer óráját igényli, a legkülönfélébb feladatkörökben.

Ha a Felvonulás valamely alprojektjébe jelentkezel, az alábbi feladatokra számíthatsz:

  • Adománygyűjtés alprojekt: adománygyűjtő önkéntesek toborzása, koordinációja és képzése, adománytárgyakkal való feladatok.
  • Biztosítás alprojekt: menetkísérő önkéntesek és koordinátorok toborzása, képzések szervezése, rendőrséggel való egyeztetés, a Felvonulás házirendjének naprakészen tartása, jogi megfigyelők toborzása és koordinációja, logisztikai feladatok.
  • Infrastruktúra alprojekt: eszközbeszerzés, logisztikai feladatok, technikai háttér megteremtése, vízosztó önkéntesek koordinációja.
  • Járművek alprojekt: potenciális partnerek felkutatása, találkozók szervezése járműindítókkal, kapcsolattartási feladatok, járműkísérő önkéntesek koordinációja, saját jármű beszerzése, eszközök beszerzése.
  • Kommunikáció alprojekt: részvétel kreatív kampányok megvalósításában, sajtókommunikáció, szövegírási feladatok, social media posztok készítése, eseménydokumentáció (kapcsolattartás fotósokkal, videósokkal), a felvonulással kapcsolatos információk átadása a leendő résztvevőknek.
  • Program alprojekt: program összeállítása, indulási és érkezési helyszínre programszervezés, flashmobok, beszédmondók, fellépők, dj-k és színpad leszervezése, kapcsolattartási feladatok, írásos anyagok készítése a programról, önkénteskoordináció.
  • Személyek alprojekt: szervezetek, csoportok regisztrációja és láthatóbbá tétele, kapcsolatfelvétel az útvonalra eső helyekkel, budapesten kívülről érkező résztvevők pályáztatása, utazásuk és szállásuk leszervezése, nagykövetségek meghívása, helyszíni kísérésük.

 

KÖZÖSSÉGI FESZTIVÁL

A 3 alprojektre bontott ( fesztiválprogramok, programbiztosítás és programkommunikáció) budapesti LMBTQ Fesztivál az utóbbi években közösségivé, és tíznaposról egyhónapossá nőtte ki magát: annak eseményeit elsősorban civil szervezetek, informális csoportok és magánszemélyek szervezik, így a Budapest Pride-nak többnyire összekötő és koordináló szerepe van.

Ha a Közösségi Fesztivál valamely alprojektjébe jelentkezel, az alábbi feladatokra számíthatsz:

  • Fesztiválprogram alprojekt: kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás korábbi, potencionális majd a végleges programszervezőkkel, később tájékoztatásuk és szükséges információk átadása, programbeküldés koordinációja (felhívás írása, közzététele, beérkezett programok figyelése, befogadása, visszajelzések), információbekérés a programszervezőktől (leírások, képek).
  • Programkommunikáció alprojekt: a fesztiválra befogadott programokról való kommunikáció megtervezése, hirdetések, szövegírási feladatok, social media posztok készítése, eseti jelleggel információbekérés a programszervezőktől, tartalomfeltöltés, ajánlók készítése.
  • Programbiztosítás: a Budapest Pride programjainak biztosítása, biztosítással kapcsolatos információk átadása a programszervezőknek, jogi megfigyelő csapat koordinációja, képzések szervezése.

 

MEGNYITÓ

A fesztivál hivatalos megnyitója egy teltházas rendezvény, ahol művészek, híres emberek, LMBTQ aktivisták mondanak beszédet és tematizálják az adott időszak LMBTQ embereket (is) érintő problémáit, történeteket mesélnek el, melyet produkciók és fellépők egészítenek ki.

Ha a Megnyitó projektbe jelentkezel, ezekre a feladatokra számíthatsz: program megtervezése és összeállítása, kapcsolatfelvétel és kapcsolattartés beszédmondókkal, fellépőkkel, meghívottvendégekkel, kommunikációs anyagok készítése, eseménydokumentáció megszervezése (élő közvetítés, fotósok, beszédek filmezésének leszervezése), helyszíni segítségnyújtás (találkozók a személyekkel, a helyszíni partnerrel, önkénteskoordináció).

 

ORSZÁGOS PRIDE ACADEMY

A projekt célja a Budapesten kívüli LMBTQ civil szervezetek, informális csoportok létrejöttének és munkájának támogatása; tanácsadással és anyagi forrásokkal a Budapest Pride Szolidaritási Alapot felhasználva.

Ha az Országos Pride Academy projektbe jelentkezel, ezekre a feladatokra számíthatsz: rendezvényszervezés (előadók kitalálása és felkérés, helyszínfoglalás, utazásszervezés, hirdetés, Facebook események készítése, szövegírás), kitelepüléseken való részvétel, tanácsadás, utazás budapesten kívüli városokba, kommunikációs anyagok készítése, budapesten kívüli programok támogatása pályázat útján.

Ha még nem töltötted ki a jelentkezési űrlapot, az alábbi gombra kattintva megteheted!

Ez azzz, csatlakozom hozzátok!

Jelentkezési határidő: 2021. Október 31., vasárnap 00:00

A projekttagság fontos tudnivalóiról pedig itt olvashatsz:

Mit is jelent a projekttagság?