És belőlem (hogyan) lehet Pride szervező?

Mindig is kíváncsi voltál, hogy hogyan dolgozunk mi a Budapest Pride-nál? Érdekel, hogy te hol és hogyan tudnál becsatlakozni ebbe a folyamatba? Olvasd el, mi Pride-osok milyen formában dolgozunk a víziónk megvalósításáért!

Hogy miért utalunk mi “életútra”, amikor a betölthető szerepekről beszélünk? Egészen pontosan azért, mert minél többet teszel és minél több tapasztalatot szerzel, annál előrébb haladhatsz és beljebb kerülhetsz. Az egyes szerepek kéz-a-kézben járnak, és mindegyikben el kell töltened valamennyi időt ahhoz, hogy ennek a szimbolikus útnak a végére érj (ami valójában mindennek még csak a kezdete lesz).

Na, és most pedig kapd fel a bakancsod! Lássuk hát, mire számíthatsz, ha te is a Budapest Pride aktivistája leszel!

Az önkéntesek alkalmi munkájukkal támogatják a stratégia szerinti tevékenységet, alapvetően a Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás során, de bizonyos projektek esetében akár évközben is. Többnyire egyszerűbb, előzetes tudást nem vagy kevésbé igénylő feladatokat végeznek, melyek kevesebb időt vesznek igénybe (például alkalmanként 1-2 óra egy rendezvénynél). Megbeszéléseken vagy döntésekben nem vesznek részt. Önkéntesnek bárki, bármikor jelentkezhet az év folyamán; jelenleg ezen az űrlapon keresztül.

A projekttagok időszakos jelleggel, a Budapest Pride projektjeiben végeznek feladatokat és részt vesznek az azzal kapcsolatos megbeszéléseken, ahol kreativitásukat is kamatoztathatják a különféle területeken. A projekttől függően mind új tudás elsajátítására, mind nagyobb elköteleződésre is szükség lehet. Egy projekt tarthat 1 hónapon keresztül, de akár 1 egész évet is felölelhet (mint a felvonulás szervezése) és a vállalt feladatok mennyiségétől és a megbeszélések rendszerességétől akár heti 1-6 órát jelenthet elfoglaltságban. Projekttagként csatlakozhat bárki, de kifejezett örömmel látjuk korábbi önkénteseink jelentkezéseit. Munkakezdésre tömegesen, elsősorban az ősz során, a projekttagtoborzási időszakban van lehetőség. Jelentkezni bármikor lehetséges; jelenleg ezen az űrlapon keresztül.

A szervezők folyamatos és rendszeres munkát végeznek munkacsoportokban, ami mellett projektmenedzseri szerepük is van. A szervezői szerepkör jóval nagyobb elköteleződéssel jár a projekttaghoz képest, mivel heti rendszerességgel több megbeszéléssel és több óra munkával jár, ami szupervíziókat, tréningeket, mentorálási rendszert és csapatépítőket is magában foglal. Szervezőnek jelentkezni minimum 6 hónap projektmunka elvégzését követően lehet jelentkezni, elsősorban az őszi, a fesztivál utáni időszakban.

Tedd meg az első lépést, jelentkezz te is önkéntesnek!

Csatlakozom önkéntesként!

Nem akarsz lemaradni a legfrissebb információkról? Csatlakozz a Budapest Pride önkéntesek Facebook csoportjához!

Belépek a csoportba!