Erősítsd te is csapatunkat! Jelentkezz projekttagnak!

Gondolkodtál már azon, hogy hogyan vehetnél részt a Budapest Pride szervezésében? Szívesen dolgoznál velünk és érdekel, hogy miket csinálunk meg ahhoz, hogy létrejöhessen egy teljes hónapos fesztivál? Szívesen tartoznál egy olyan (főként) LMBTQ emberekből álló csapathoz, akik jó ügyekért dolgoznak?

Most itt a lehetőség, szervezzünk együtt egy fesztivált!

Jelentkezési határidő: 2020. március 15., vasárnap éjfél

 

AHOVÁ CSATLAKOZHATSZ
Az alábbi, jelenleg is futó projektjeinkbe várjuk még projekttagok jelentkezését:

 • Felvonulás: kommunikáció, program és személyek alprojektek
 • Közösségi Fesztivál: fesztiválprogram és programkommunikáció alprojektek
 • Megnyitó
 • Nyitóbuli
 • Merchandise
 • Pride Academy (országos)
 • Pride Academy (budapest)
 • Világnapok

Az egyes projektek részletes leírását és magukban foglalt feladatokat elolvashatod, ha a felhívás végére görgetsz!

 

ÍGY TUDSZ JELENTKEZNI

Írj egy levelet az onkentes@budapestpride.hu -ra az alábbi kérdések, szempontok megválaszolásával és egy rövid bemutatkozással! Ezzel nagyban segíted a projektkoordinátoraink munkáját.

 • Melyik projekt(ek)en szeretnél dolgozni velünk?
 • Milyen személyes céljaid és motivációid vannak, amiért szeretnél a Budapest Pridenál dolgozni, önkéntesmunkát végezni? Kapcsolódnak-e ezek ahhoz a projekthez, amibe jelentkezel és ha igen, akkor hogyan?
 • Dolgoztál-e már velünk korábban valamin? Ha igen, írd le, hogy kikkel voltál kapcsolatban és mit csináltál pontosan!
 • Milyen készségeid, képességeid, tulajdonságaid vannak (vagy esetleg végzettséged, tudásod), amik segíthetnek a Budapest Pride-nál végzett projektmunkában?
 • Ha van, írj a kapcsolódó, korábbi munkáidról!
 • Honnan hallottál a lehetőségről?

 

A KERETEK ÉS A LEHETŐSÉGEK

 • olyan emberek jelentkezését várjuk, akik a manifesztónkban lefektetett értékeinkkel egyetértenek, elfogadják azokat és az abban foglalt céljaink mellett ki tudnak állni.
 • alapvetően távmunkában dolgozunk, de az egyes projektcsoportok két-háromhetente megbeszéléseket, egyeztetéseket tartanak (ami preferáltan személyes jelenlétet jelent) olyan időpontokat megbeszélve, hogy mind részt tudjanak venni rajtuk, általában hétköznap esténként
 • a vállalt munkamennyiséget a projekttagjaink maguknak határozzák meg: ami általában projektenként számolva heti 1-4 órában elvégezhető munkát jelent (a személyes találkozókat is beleszámolva)
 • a nálunk projektben végzett munka akár szakmai gyakorlatként és iskolai közösségi szolgálat keretében is végezhető!

 

Jelentkezz most és dolgozz velünk év közben is! Szeretettel várunk!

Jelentkezési határidő: 2020. március 15., vasárnap éjfél

 

A projektjeink részletesebb leírásai és a velük járó feladatok:

 

FELVONULÁS

A Budapest Pride Felvonulás 7 alprojektével (adománygyűjtés, biztosítás, infrastruktúra, járművek, kommunikáció, program, személyek) együtt összesen közel 400 ember munkáját és több ezer óráját igényli, a legkülönfélébb feladatkörökben.

Ha a Felvonulás valamely alprojektjébe jelentkezel, az alábbi feladatokra számíthatsz:

 • Kommunikáció alprojekt: részvétel kreatív kampányok megvalósításában, sajtókommunikáció, szövegírási feladatok, social media posztok készítése, eseménydokumentáció (kapcsolattartás fotósokkal, videósokkal), a felvonulással kapcsolatos információk átadása a leendő résztvevőknek.
 • Program alprojekt: program összeállítása, indulási és érkezési helyszínre programszervezés, flashmobok, beszédmondók, fellépők, dj-k és színpad leszervezése, kapcsolattartási feladatok, írásos anyagok készítése a programról, önkénteskoordináció.
 • Személyek alprojekt: szervezetek, csoportok regisztrációja és láthatóbbá tétele, kapcsolatfelvétel az útvonalra eső helyekkel, budapesten kívülről érkező résztvevők pályáztatása, utazásuk és szállásuk leszervezése, nagykövetségek meghívása, helyszíni kísérésük.

 

KÖZÖSSÉGI FESZTIVÁL

A 4 alprojektre bontott (fesztiválarculat, fesztiválprogramok, programbiztosítás és programkommunikáció) budapesti LMBTQ Fesztivál az utóbbi években közösségivé, és egy hetesről egy hónapossá nőtte ki magát: annak eseményeit elsősorban civil szervezetek, informális csoportok és magánszemélyek szervezik, így a Budapest Pridenak többnyire összekötő és koordináló szerepe van.
Ha a Közösségi Fesztivál valamely alprojektjébe jelentkezel, az alábbi feladatokra számíthatsz:

 • Fesztiválprogram alprojekt: kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás korábbi, potencionális majd a végleges programszervezőkkel, később tájékoztatásuk és szükséges információk átadása, programbeküldés koordinációja (felhívás írása, közzététele, beérkezett programok figyelése, befogadása, visszajelzések), információbekérés a programszervezőktől (leírások, képek).
 • Programkommunikáció alprojekt: a fesztiválra beérkezett programokról való kommunikáció megtervezése, hirdetések, szövegírási feladatok, social media posztok készítése, eseti jeleggel információbekérés a programszervezőktől, tartalomfeltöltés, ajánlók készítése.

 

MEGNYITÓ

A fesztivál hivatalos megnyitója egy teltházas rendezvény, ahol művészek, híres emberek, LMBTQ aktivisták mondanak beszédet, s tematizálják az adott időszak LMBTQ embereket (is) érintő problémáit, történeteket mesélnek el, melyet produkciók és fellépők egészítenek ki.
Ha a Megnyitó projektbe jelentkezel, ezekre a feladatokra számíthatsz: program megtervezése és összeállítása, kapcsolatfelvétel és kapcsolattartés beszédmondókkal, fellépőkkel, VIP vendégekkel, kommunikációs anyagok készítése, eseménydokumentáció megszervezése (élővideó, fotósok, beszédek filmezésének leszervezése), helyszíni segítségnyújtás (találkozók a személyekkel, a helyszíni partnerrel, önkénteskoordináció).

 

NYITÓBULI

A nyitóbuli az első buli a Fesztivál programjában, a megnyitó után. Ha érdekel a buliszervezés, itt a helyed! Lehet ez csak egy buli, de lehet akár a te kedvenc projekted is!
Ha a Nyitóbuli projektbe jelentkezel, ezekre a feladatokra számíthatsz: a program megtervezése, kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás Dj-kkel, testfestőkkel, fotósokkal, jegyértékesítés és karszalagozás koordinálása, kommunikációs anyagok készítése, hirdetések és promó.

 

MERCHANDISE

A Merchandise projektben hivatásunknak tekintjük, hogy ajándéktárgyakat segítségül hívva a saját közönségünkből közösséget szervezzünk és azt a “néhány szivárványos cucc”-ot LMBTQ embereket és támogatóikat összefűző, identitásképző szimbólummá emeljük fel.
Ha a Merchandise projektbe jelentkezel, ezekre a feladatokra számíthatsz: kreatív (social media) kampány és online kollekcióbemutató megvalósítása, szövegírási feladatok, kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás közösségi terekkel és partnerekkel, a közönség megszólítása és elérése az adománytárgyakkal kapcsolatos információkkal.

 

PRIDE ACADEMY (ORSZÁGOS)

A projekt célja a Budapesten kívüli LMBTQ szervezetek, baráti körök létrejöttének és munkájának támogatása; tanácsadással és anyagi forrásokkal a Budapest Pride Szolidaritási Alapot felhasználva.
Ha a Pride Academy (országos) projektbe jelentkezel, ezekre a feladatokra számíthatsz: rendezvényszervezés (előadók kitalálása és felkérése), kitelepüléseken való részvétel, tanácsadás, utazás budapesten kívüli városokba, kommunikációs anyagok készítése, budapesten kívüli programok támogatása pályázat útján.

 

PRIDE ACADEMY (BUDAPEST)

A budapesti Pride Academy előadásai és workshopjai kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy az LMBTQ embereket és a mozgalmat érintő témákat mélyebben megismerhessük minket is megmozgató előadások vagy workshopok szervezésével. A projektcsoport márciustól júniusig még összesen 8 alkalmat fog megszervezni.
Ha a Pride Academy (budapest) projektbe jelentkezel, ezekre a feladatokra számíthatsz: rendezvényszervezés (helyszín bérlés, előadó felkeresés, regisztrálás), kommunikáció (facebook esemény promótálás, szövegírás, hírlevélszerkesztés, stb)

 

VILÁGNAPOK

A Világnapok projekt az LMBTQ közösség hagyományaink ápolását és tudatosság-növelését tűzte ki céljául, a láthatóság-növeléssel karöltve. A projekt keretei a tartalmat tekintve nagy rugalmasságot biztosítanak, mivel az egyes világnapokhoz, témákhoz és csoportokhoz a közösségen belül más és más eszközöket, rendezvény-típusokat vagy kampányokat kell elővenni, hogy azok a szükséges közönséghez eljuthassanak.
Ha a Világnapok projektbe jelentkezel, ezekre a feladatokra számíthatsz: szövegírás, eseményszervezés (flashmob, megemlékezés, kerekasztal-beszélgetés, workshop), online kampány (fotó vagy videó) tervezése, elkészítése.