Előbújás Napja 2015

Október 11-én, az Előbújás Napján ünnepeljük mindazokat a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer embereket, akik a folyamatos tagadás és hazudozás helyett elfogadják, majd barátaikkal, családjukkal és másokkal is megosztják, hogy a többségitől eltérő a szexuális orientációjuk és/vagy nemi identitásuk. Ünnepelj velünk idén is LMBTQ-emberként és szövetségesként! Csatlakozz twibbon kampányunkhoz (#ÉnMárElőbújtam #NekemElőbújhatsz), vagy vegyél részt az általunk szervezett beszélgetésen.

Az előbújásra leginkább azért van szükség, mert a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű vagy queer embereknek is igényük van vagy lehet arra, hogy családtagjaikkal, barátaikkal, illetve a kollégáik körében őszinték lehessenek, ne kelljen titkolózniuk, rejtőzködniük, ne kelljen megjátszaniuk magukat és félrevezetniük azokat, akik fontosak számukra. Az őszinteség hiánya és a kényszerű képmutatás ugyanis nyomasztó hatással lehet az érintettekre, sok energiát felemészthet és ronthatja egészségüket, teljesítőképességüket és munkabírásukat, valamint családi és baráti kapcsolataik megromlásához vezethet.

Az előbújáshoz szükség van arra, hogy az LMBTQ emberek önismerettel, önbizalommal rendelkezzenek és elfogadják magukat. Ehhez kívánatos egy biztonságos környezet, amely az előbújás után elfogadóan, nyitottan és szeretettel fordul ahhoz a személyhez, aki bizalmába avatta. Ezt a két fontos elemet jelenítjük meg twibbon kampányunkkal, ahol már előbújt LMBTQ személyek, ill. támogató szövetségesek adták arcukat az előbújás melletti kiálláshoz.

Valószínűleg Te is ismersz LMBTQ embert, akkor is, ha nem tudsz róla. Rajtad is áll, hogy a világ egy elfogadóbb, barátságosabb hely legyen.

Csatlakozz twibbon kampányunkhoz LMBTQ emberként vagy támogató szövetségesként!
Állj ki az LMBTQ emberek mellett! Mutasd meg magad (#ÉnMárElőbújtam) vagy üzend meg barátaidnak és ismerőseidnek, hogy neked előbújhatnak (#NekemElőbújhatsz)! Oszd meg felhívásunkat, saját történetedet, cseréld le profilképedet a facebookon, vagy üzenj követőidnek 140 karakterben twitteren. Használd az #ÉnMárElőbújtam és a #NekemElőbújhatsz cimkéket.

Gyere el egy kerekasztal-beszélgetésre!
Budapest Pride: Előbújás az egyetemen - kerekasztal-beszélgetés (Budapest, 2015.10.10. 15:00)
Háttér Társaság: Civilek Éjszakája a Háttér Társasággal - Előbújás Napja (Budapest, 2015.10.10. 18:00)
PeMel - Pécsi LMBTQ közösség: Coming Out Day - Előbújás Napja (Pécs, 2015.10.11. 18:00)

Oszd meg coming out videóinkat!
Válaszd ki a kedvenced korábbi videóink közül és oszd meg ismerőseiddel, ha úgy érzed, mások pontosan megfogalmazták, amit gondolsz az előbújásról.
Tudj meg többet az előbújásról a Budapest Pride honlapján a témában megjelent anyagokból.

Adományozz!
Legyél egyszeri vagy rendszeres adományozója a Budapest Pridenak, hogy együtt egy olyan világot építsünk, ahol a sokszínűség érték és az előbújás már nem nagy ügy. Információk a linkre kattintva érhetők el.