Elindítottuk a 6. Szolidaritási Alap adománygyűjtésünket!

Támogasd te is a Budapest Pride 6. adománygyűjtését, amivel a Szolidaritási Alapunkba gyűjtünk. Az összegyűjtött adományokkal a vidéki LMBTQ szervezetek és kezdeményezések programjainak finanszírozását támogatjuk. Az idei kampányban 1 000 000 forint összegyűjtése a cél, ami az eddigi legnagyobb összeg Szolidaritási Alap gyűjtéseink közül. Az összegyűjtött összeget 2023-ban a Megosztjuk az erőt! pályázat során fogjuk szétosztani országszerte, LMBTQ szervezeteknek és csoportoknak.

Segíts, hogy 2023-ban minden eddiginél több LMBTQ programot szervezhessenek a vidéki aktivista közösségek! Támogasd te is a Budapesten kívüli LMBTQ szervezeteket és csoportokat, mert a szabadságra és a szeretetre nem csak Budapesten van szükség, hanem az egész országban!

Adj a szolidaritásra!

A Szolidaritási Alapról

A szabadság, a biztonság, a boldog és félelem nélküli élet nem csak a fővárosi LMBTQ emberek követelése. A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány hatodik éve szervez gyűjtést a Szolidaritási Alapba, amivel a fővároson kívüli, alulról szerveződő edukációs és közösségépítő LMBTQ programokat támogatja. Az összegyűlt összeget a tavalyi évhez hasonlóan pályázati úton osztjuk szét vidéki szervezetek és kezdeményezések között, hogy akár ők is saját programmal tudjanak csatlakozni a 2023-as, egy hónapos Budapest Pride Közösségi Fesztiválhoz.

A tavaly összegyűlt adományokból debreceni, miskolci, pécsi és tatabányai programokat szerveztek meg a nyertes pályázók. A részletes beszámolót a támogatott programokról hamarosan megtaláljátok a weboldalunkon. 2022-ben már második alkalommal szervezte meg a Diverse Youth Network a Pécs Pride-ot, a Budapest Pride anyagi és szakmai támogatásával. A Pécsett működő ifjúsági és emberi jogi szervezet Magyarország második, de vidékiek között első Pride felvonulását vitte ismét sikerre.

A támogatásodra évről évre egyre nagyobb szükség van!

2020 óta egyre gyakrabban kerülnek az LMBTQ emberek a kormányzati gyűlöletpropaganda és homofób, transzfób törvénykezés célkeresztjébe. Legnehezebb helyzetben az LMBTQ közösség vidéki tagjai vannak, akiknek sokszor elszigetelten, támogató és elfogadó közeg nélkül kell átvészelniük a gyűlöletkampányokat. Ezért minden eddiginél fontosabb, hogy lehetőségeket, forrásokat és támogatást biztosítsunk közösségünk sérülékenyebb tagjai számára, hogy ne csak a budapestiek kiváltsága legyen a szabad és biztonságos élet, a támogató közösségekhez tartozás, az LMBTQ közösségi programok és a jogainkért való felvonulás.

A segítségeddel a vidéken élő LMBTQ emberek is hozzáférhetnek színes, befogadó közösségépítő programokhoz, amik segítik őket az önismeretben és önelfogadásban, láthatóságot biztosítanak a helyi közösségeknek, és erősítik a szervezetek közötti kapcsolatokat.

Idén 1 000 000 forintot szeretnénk összegyűjteni, hogy az eddigi sikerek után jövőre is országos méretű, egész hónapos közösségi fesztivált szervezhessenek az ország LMBTQ közösségei.

Támogasd az adománygyűjtést, ha LMBTQ emberként, hozzátartozóként vagy barátként te is úgy érzed, hogy szükség van a vidéki LMBTQ szervezetek munkájára!