Csatlakozz hozzánk projekttagként a 2022-es évadban is!

A 26. Budapest Pride Fesztivál idén újra egy hónapon át tartott, a felvonulás pedig 35.000 embert mozgatott meg. A jelenlegi emberi jogi krízisben, amikor a kormány teljes arzenáljával, médiájával és törvényeivel próbálja öncenzúrára és bújkálásra kényszeríteni az LMBTQ embereket és támogatóikat, megfélelmíteni őket, és másodrendű állampolgárokká silányítani a közösséget, óriási szükség van a támogatásra és a kiállásra. Ebben a munkában bárki részt vehet, akinek van heti néhány szabad órája önkéntesmunkára: csak együtt, közösen fellépve tudjuk felemelni a hangunkat az elnyomás ellen!

Kíváncsi vagy, hogyan dolgozunk azon, hogy létrejöhessen egy teljes hónapos fesztivál? Szeretnél egy olyan (főként) LMBTQ emberekből álló csapathoz tartozni, akik jó ügyekért dolgoznak?

Örömmel tesszük közzé, hogy idén ősszel is szeretettel várunk benneteket a csapatunkba és várjuk a jelentkezéseteket, hogy együtt dolgozzunk és aktívan tegyünk a közösségünkért, egy elfogadó világért és a társadalom jobbátételéért! Olyan projekteken dolgozhattok majd velünk, mint a Felvonulás, a Közösségi Fesztivál az Országos Pride Academy programsorozatok vagy éppen a Megnyitó.

Jelentkezési határidő: 2021. október 31., vasárnap 0:00

Projekttagnak lenni a Budapest Pride-nál azt jelenti, hogy a kezdetektől, illetve a tervezéstől fogva benne lehetsz egy vagy több projektünk szervezésében, egészen a megvalósítás, majd az értékelés napjáig. Közelről is megismerheted az eseményeink mögötti munkát, hozzáteheted a saját ötleteidet, és egy olyan környezetben dolgozhatsz, ahol számítasz te és számít a véleményed, ahol demokratikus és egymásra odafigyelő közegben dolgozunk, és ahol biztosan nem fogsz unatkozni a folytonos nyüzsgés és a feladatok sokfélesége miatt. 

 

MIÉRT ÉRI MEG NEKED?

 • Hogy milyen velünk dolgozni évközben? Ha voltál már Felvonuláson megtapasztalhattad, milyen részese lenni egy elfogadó, szeretetteljes közegnek, ahol kedves emberek tömegében teljesen önmagad lehetsz. Na, hát pontosan ilyen.
 • Miközben jó ügyekért dolgozol, értékes tapasztalatra és tudásra tehetsz szert például arról, mi az a társadalmi szerepvállalás, milyen az élet egy civil szervezetnél és hogyan lehet hatékonyan, egy közös célért, csapatban, sok emberrel együtt dolgozni.
 • LMBTQ emberként, LMBTQ emberekért, LMBTQ emberekkel együtt dolgozni bakancslistás élmény. Miután hónapokon keresztül szorgalmasan dolgoztatok a projekteteken, eljön majd a nagy nap, amikor ott és akkor egymásra pillantotok örömteli tekintettel: “Ezaz, megcsináltuk!”
 • A Közösségi Fesztivál projektünkben rengeteg - többnyire - civil szervezet és informális csoport képviselőjét ismerheted meg, akiknek fontos az, hogy az LMBTQ közösségért tegyenek. Egy felvonulás megszervezése után pedig bármelyik tüntetés, utcai akció megszervezésének neki tudsz majd kezdeni.
 • Rengeteg eszköze van az érdekérvényesítésnek, mi megmutatjuk neked és veled együtt szeretnénk végigcsinálni.
 • A nálunk projektben végzett munkád akár szakmai gyakorlatként és iskolai közösségi szolgálat keretében is végezheted.

 

MIK A MI KERETEINK ÉS FELTÉTELEINK?

 • olyan emberek jelentkezését várjuk, akik a manifesztónkban lefektetett értékeinkkel egyetértenek, elfogadják azokat és az abban foglalt céljaink mellett ki tudnak állni.
 • projekttag akkor lehetsz, ha legalább 1 projektünkhöz csatlakozol, részt veszel a megbeszélésein, és vállalsz feladatokat, amelyeket határidőre teljesítesz
 • projekttagként vállalod, hogy a projektcsapatoddal email-en keresztül és Slack alkalmazásban tartod a kapcsolatot
 • alapvetően távmunkában dolgozunk, de az egyes projektcsoportok két-háromhetente megbeszéléseket, egyeztetéseket tartanak (ami preferáltan személyes jelenlétet jelent) olyan időpontokat megbeszélve, hogy mindenki részt tudjon venni rajtuk, általában hétköznap esténként. (ha a vírushelyzet úgy kívánja, az összes megbeszélésünket online fogjuk tartani)
 • a vállalt munkamennyiséget a projekttagjaink maguknak határozzák meg, ami általában projektenként számolva heti 1-4 órában elvégezhető munkát jelent (a személyes találkozókat is beleszámolva)
 • csak úgy állhatsz munkába, ha előtte részt vettél november 6-án, szombaton a nagy projekttag találkozón! Ez egy előfeltétel, tehát kötelező.

 

Kattints az alábbi gombra és jelentkezz hozzánk projekttagnak!

Ez azzz, csatlakozom hozzátok!

Jelentkezési határidő: 2021. október 31., vasárnap 00:00

A projektjeinkről pedig itt olvashatsz:

Miken dolgozhatok projekttagként?