Csatlakozz az #acsaládazcsalád kampányhoz!

a család az család, szivárványcsalád, budapest pride

Csatlakozz te is az #acsaládazcsalád kampányhoz! 

Állj ki te is a családok védelmében, és mondd ki velünk: a család alapja a szeretet és a kölcsönös tisztelet. Csatlakozz a Szivárványcsaládok Közössége és a Háttér Társaság kampányához: készíts egy szelfit úgy, hogy a tenyeredre rajzolod a kampány logóját, és oszd meg az #acsaladazcsalad hashtaggel! Írd meg, hogy neked mit jelent a család. Küldd el a barátaidnak ezt a felhívást, mondjuk minél többen és minél hangosabban: egy egyenlő, biztonságos és elfogadó országban akarunk élni.

Kövesd a kampány weblapját itt: https://acsaladazcsalad.hu/

Ebben a videóban szivárványszülők és szakértők válaszolnak arctalan internetes kommentekre. Oszd meg ezt a videót, hogy minél több emberhez eljusson!

Megosztom a videót Facebookon!

A kormány elvenné az örökbefogadás lehetőségét az egyedülállóktól és az azonos nemű pároktól. Tíz év alatt kilencedjére módosítaná az Alaptörvényt, amiben most LMBTQ embereket stigmatizáló passzusokat írna és előírná a “keresztény nemi szerepek” szerinti nevelést. Megszünteti az Egyenlő Bánásmód Hatóságot, ami az egyetlen olyan független szakmai szerv volt, ahova kisebbségek (nem csak LMBTQ emberek) fordulhattak, ha hátrányos megkülönböztetés érte őket. A kormány ezen döntései teljesen ellentétesek a demokratikus értékekkel, sértik a gyermekek jogait (többek között az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét), ellentmondanak az Európai Unió alapvető értékeinek, sértik a hátrányos megkülönböztetés tilalmát és alapot adhatnak az LMBTQ fiatalokkal szembeni további diszkriminációnak.

2013 és 2018 között megduplázódott a külföldre örökbeadott gyerekek száma, a KSH szerint 2018-ban 256 gyereket adtak örökbe. Ez azt jelenti, hogy minden negyedik gyereket külföldre adnak örökbe - ők olyan gyerekek, akik beragadtak a hazai rendszerbe, mert „túl idősek” – több mint felük 10 éves is elmúlt, és zömükben romák. A BAGázs Egyesület tapasztalatai szerint egyedülálló örökbefogadók - köztük az azonos nemű párok - szívesebben fogadnak örökbe olyan gyerekeket, akiket mások nem: idősebb, illetve roma származású gyerekeket. Az, hogy a kormány ezektől a jelentkezőktől elvenné az örökbefogadási lehetőséget, azzal leginkább a gyerekek fognak sérülni. A kormány döntése nyomán sok ártatlan gyerek marad majd szülő nélkül.

Nézd meg, milyen szelfiket küldtek be eddig a többiek!

Minden gyereknek biztonságra és szeretetre van szüksége.  Rengeteg kutatás bizonyította, hogy nem a szülők neme vagy száma határozza meg a család stabilitását, a gyerekekre való odafigyelést és a családtagok egymás iránti szeretetét. A gyerek szempontjából nem a szülők neme a fontos, hanem az, hogy a szülők szeressék, biztonságot nyújtsanak neki és megfelelően reagáljanak az igényeire.

Minden gyereknek érdeke, hogy családban nőjön fel. Azzal, hogy a kormány ellehetetlenítené az egyedülállók (és így az azonos nemű párok) örökbefogadását, csak azt éri el, hogy több gyereket adnak majd örökbe külföldre, vagy marad majd állami gondozásban. Arról pedig, hogy a magyar állam mennyire rossz, bántalmazó szülő, számtalan ombudsmani jelentést olvashattunk az elmúlt években.

A szeretetet nem lehet törvényekkel tiltani. LMBTQ emberek az emberiség kezdete óta vannak, ahogy szivárványcsaládok is mindig is voltak - akár elismerték a jogaikat, akár nem. Nem attól lesz család egy család, hogy egy törvény rájuk mondja, hanem a családtagokat összekötő kölcsönös szeretettől és tisztelettől. Mondd el te is, hogy márpedig #acsaládazcsalád. Oszd meg ezt a felhívást, és küldd el nekünk a szelfidet, hogy megoszthassuk a Facebook oldalunkon!

A támogatásodat úgy is kifejezheted, hogy beállítod a kampány logóját Facebook profilkép-keretnek. Két design közül választhatsz:

 

a család az család, szivárványcsalád, budapest pride