Civil faluval várunk a Felvonulás előtt

civil-falu-kossuth-ter-budapest-pride-felvonulas-2019

Utópiát vizionál a Kossuth térre a Pride civil faluja

Civil falut telepít a Kossuth térre Budapest Pride a 2019-es Budapest Pride Felvonulás kezdőpontjához július 6-án 15 órától. 

A szervezők így szeretnék felhívni a figyelmet a civil szervezetek fontosságára és a homofóbia elleni kiállásra. A civil falura az elmúlt évek civilellenes kampányai és az emberi jogi szemlélet elleni határozott kormányzati kommunikáció miatt is nagy szükség volt.

Demonstrálni szeretné a Budapest Pride, hogy az alapvető emberi jogokért fontosabb kiállni, mint bármikor, és ezt csak vallásokon, pártpreferencián, osztályokon és személyes érdekeken átívelő szolidaritással és közös munkával tehetjük meg. 

A Budapest Pride Fesztivál idei szlogenje az, hogy “Van valami közös a történetünkben”, és a civil falu a szlogen közvetlen leképeződése: van, aki ökumenikus LMBTQ istentisztelettel, van, aki futással, van, aki lelkisegély szolgálattal, van, aki közösségi programokkal, van, aki az ENSZ-ben végzett munkával, de mindannyian az egyetemes emberi jogokért és egy szabadabb és biztonságosabb társadalomért dolgoznak. 

A Budapest Pride civil falujában bepillantást nyerhetünk a magyar civil szféra sokszínűségébe, változatosságába, és megismerhetünk sok LMBTQ témával foglalkozó civil szervezetet is.

A menet indulása előtt, július hatodikán három órától az alábbi civil szervezetek veszik be a Kossuth teret:

-    Amnesty International Magyarország
-    Budapest Pride
-    Charme Hungary azonosnemű társastánc klub
-    ENSZ Menekültügyi Főbizottság
-    Háttér Társaság
-    Keresztények a melegekért
-    Magyar Aszexuális Közösség
-    Mozaik LMBTQ keresztény közösség
-    Run For Rights 
-    Szegedi LMBT Közösség

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2090528831075899/

civil-falu-kossuth-ter-budapest-pride-felvonulas-2019