BUDAPEST PRIDE SZOLIDARITÁSI ALAP SIKEREI 2020-BAN

2019. novemberében az Adakozó Kedd alkalmából ismét elindítottuk a Budapest Pride Szolidaritási Alapot. A kezdeményezés célja, hogy kifejezetten a Budapesten kívül működő LMBTQ szervezeteknek, csoportoknak segítsünk forrást teremteni programjaik megvalósításához. A harmadik szolidaritási alap gyűjtés célja 600.000 forint volt, amit 220.000 forinttal haladtunk meg - ezt a plusz összeget a pécsi pride felvonulást rendező Diverse Youth Network-nek ajánlottunk  fel. 

A fő cél, hogy ne csak Budapesten legyen lehetőség átélni a “Pride hangulatot”, és hogy a helyi LMBTQ szervezetek és csoportok anyagi támogatást kapjanak ahhoz, hogy a saját településükön beszélgetéseket, kiállításokat, filmvetítéseket, színházi előadásokat, vagy akár felvonulást is rendezhessenek. Mindezek hozzásegítették az LMBTQ közösség tagjait, hogy lakóhelyük közelében találjanak maguknak egy befogató, támogató közösséget.

A koronavírus-járvány az egész országban rányomta a bélyegét a rendezvényszervezésre így a pályázati időszak teljesítését meghosszabbítottuk, és egészen novemberig lehetett rendezni programokat, amelyeket a Szolidaritási Alapból támogattunk. 

A következő programok valósultak meg 2020-ban a támogatásunkkal: 

Kecskeméten A Cifra-LMBTQ Közösség online beszélgetést szervezett 2020.10.20-án Előbújás Transz* szemmel címen. Az eseményt 740-en nézték meg, és az esemény segített növelni a Cifra-LMBTQ Közösség Kecskemét Facebook oldal  kedvelőinek számát.

Miskolcon Júliusban két programot  szervezett a Melegek Miskolcért  nevű csoport Szolidaritási Alap támogatásával: a 3. Miskolci Pink pikniket, ahol több, mint 20-an vettek részt a közös főzésben és beszélgetésben, valamint a Meleg Generációk című filmet vetítették beszélgetéssel egybekötve.

Nyíregyházán a Nyíregyházi LMBTQ csoport kézműves foglalkozást szervezett augusztus 14-ére.

Debrecenben a CívisColors az ősz folyamán két bowling estet és két filmnézéssel  egybekötött beszélgetést rendezett meg. Mind a négy eseményt nagy érdeklődés övezte, és az események segítettek beindítani a CívisColors Facebook csoportját.

 Ha ezeket olvasva kedvet kaptál hozzá, hogy szervezz egy eseményt vagy más projektet, ami össze tudná hozni a településeden és környékén élő LMBTQ embereket, pályázz idén te is támogatásra a Budapest Pride Szolidaritási Alapból : https://budapestpride.hu/hirek/budapest-pride-szolidaritasi-alap-palyaza...