Budapest Pride Felvonulás 2018 • Merj nagyot álmodni!

Neked mi az álmod? Kikkel osztod meg? Tennél érte közösen? Július 7-én mutassuk meg, hogy bármilyen akadályok állnak előttünk, nem adjuk fel. Hiszünk a közösség erejében, hiszünk abban, hogy együtt elérhetjük az álmainkat.

Neked mi az álmod? Kikkel osztod meg? Tennél érte közösen? Július 7-én mutassuk meg, hogy bármilyen akadályok állnak előttünk, nem adjuk fel. Hiszünk a közösség erejében, hiszünk abban, hogy együtt elérhetjük az álmainkat.

Évről évre egyre láthatóbbak, egyre erősebbek és bátrabbak vagyunk. Együtt óriási rendezvénnyé tettük a Felvonulást. Évekkel ezelőtt csak álom volt a hatalmas tömeg, az egyhónapos fesztivál, és a szabad, kordonmentes felvonulás. A résztvevők, az önkéntesek, menetkísérők, adományozók és szervezők a kezdetektől mertek nagyot álmodni, és mertek lépéseket tenni érte. Lépéseket, amik önmagukban talán nem tűntek nagynak, de elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy ma itt legyünk.

Sokan még mindig nem lehetnek önazonosak, nem hozhatják meg szabadon a döntést, hogy előbújnak-e, megosztják-e őszintén érzéseiket, kapcsolataikat, önmagukat a környezetükkel. Sokan vannak, akiknek ez kockázatos, sőt veszélyes. Megpróbálhatják elhitetni velünk, hogy nem vagyunk elég erősek ahhoz, hogy valóra váltsuk az álmainkat, és annak kell örülnünk, amink már van, ne akarjunk többet vagy jobbat. Mutassuk meg, hogy ez nem igaz! Elhivatottak vagyunk, bátrak vagyunk, sokan vagyunk, és hiszünk abban, hogyha összefogunk, képesek vagyunk változásokat elérni a körülöttünk lévő világban.

A felvonulás szóljon arról, hogy együtt megvalósíthatjuk az álmainkat. Az idén először egyhónapos Budapest Pride Fesztivál programjait civil szervezetek, informális csoportok, magánszemélyek állítják össze, Budapesten és több vidéki városban is. A Pride Hónap során osszuk meg egymással az álmainkat és fogjunk össze, hogy valóra váltsuk őket. Hívjuk fel a figyelmet olyan témákra, amikről a hétköznapokban nem esik elég szó.

Gyere velünk, és mutassuk meg, hogy nem szabad feladni. Megérdemeljük, hogy félelem nélkül szabadon szerethessünk, dönthessünk, hibázhassunk, hogy önmagunk lehessünk - merjünk nagyot álmodni, mert képesek vagyunk megvalósítani. 

Találkozzunk a Városligeti fasorban 2018. július 7-én 14:00-kor, és induljunk el együtt a Kossuth térre. Mindent megteszünk érte, hogy a felvonuláshoz útközben is tudj csatlakozni. Részletes program hamarosan.

Igazold vissza az eseményt, és hívd meg barátaidat is!