Budapest Pride - Adó 1%

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány közhasznú szervezet, így ebben az évben már harmadszorra, mi is nagy szeretettel fogadjuk az adó 1%-os felajánlásaitokat. Ehhez nem kell mást tudnotok, csak az adószámunkat: 18174803-1-41

Minden évben nagy összegek (10 milliárd forint feletti) vándorolnak az államkasszába, mert sokan nem rendelkeznek a személyi jövedelemadójuk 1%-áról. Mivel Alapítványunk nem részesül állami támogatásban, így csak Rátok számíthatunk. Ezért kiemelten szeretnénk kérni Téged, hogy oszd meg ezt az oldalt és a felhívást másokkal is, hogy olyan célokat támogathassanak ezzel az összeggel, amely értékeiket tükrözi, és segíti az LMBTQ emberek jogegyenlőségéért és láthatóságáért folytatott harcot!

Tavaly még sokkal többen ajánlottátok fel adótok 1%-át, összesen 622 318 Ft-ot, a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítványnak. Gondoljatok ránk januárban és májusban is és kérjetek másokat is erre, hogy újra triplázhassunk!

Mi, a Budapest Pride szervezői ezt az összeget is rendezvényeink és programjaink fejlesztésére és terjesztésére fordítanánk, így a nyári Budapest Pride Fesztivál, az őszi Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál, az Előbújás Napja és további évközi programok, tüntetések és események lebonyolítására. Nagy szükségünk van minden adományra, a legkisebbre főleg!

SZERVEZETÜNK CÉLJAI

Célunk a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség építése, bemutatása, láthatóságának elősegítése. Kulturális tevékenységek szervezése, erősítése és célunk továbbá, hogy felhívjuk a figyelmet a minket érő jogegyenlőtlenségre, a társadalmi problémák megoldatlanságára.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEINK

Céljaink elérése során legfontosabb feladatunknak és eszközünknek tekintjük a több napos nyári Budapest Pride Fesztivál, annak részeként a Budapest Pride Felvonulás, illetve az őszi Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál megrendezését.

Ezeken felül évente megemlékezést tartunk a Nemzetközi Homofóbia és Transzfóbia Ellenes Világnapon (május 17.), a Transznemű Emlékezés Napján (nov. 20.) és az  AIDS Ellenes Világnapon (dec 1.). Az Előbújás Napjára (október 11.) szintén rendezünk programokat.

AZ ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEINK

2013-ban a Budapest Pride Fesztivál és a Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál ketté válásával lényegesen megnőtt a programjainkkal megszólított emberek száma, és ezzel együtt erősödött az LMBTQ közösség láthatósága is. 2015-ben a Budapest Pride Fesztivál 78 programján több mint 5000 fő vett részt, míg a Budapest Pride Felvonulás résztvevői közel kétszer annyian voltak, mint a tavalyi évben (20000 fő). Ezzel az egyik legsikeresebb évet tudhatjuk magunk mögött. A Budapest Pride LMBTQ Filmfesztiválon több mint 30 játék-, dokumentum- és rövidfilm, valamint a vetítésekhez kapcsolódó kerekasztal-beszélgetések színesítték a programot.

Adományozz Nekünk! :)

Szivárvány Misszió Alapítvány
 Adószámunk: 18174803-1-41

További információk:
http://adhat.hu/szervezet/szivarvany-misszio-alapitvany

Köszönettel:
 a Budapest Pride szervezői