Állásfoglalásunk az LMBTQ embereket átnevelő terápiákról

budapest-pride-lmbtq-emberek-reparativ-atnevelo-terapia-reakcio-allasfoglalas

Nincs bizonyíték az LMBTQ embereket átnevelését célzó terápiák sikerességére. A segítő szakmák képviselőinek hivatalos véleménye mára az, hogy az átnevelő terápiák nemcsak szükségtelenek és hatástalanok, de veszélyesek is.

Ha szülőként azt szeretnéd, hogy a gyereked boldog legyen, szeresd őt olyannak, amilyen, és támogasd abban, hogy egy szeretetteljes, önmagát elfogadni és szabadon kifejezni képes emberré válhasson. A boldogságát nem a saját szexuális orientációja vagy nemi identitása veszélyezteti, hanem olyan emberek, akik nem képesek elfogadóan és nyitottan szemlélni az élet végtelen sokszínűségét. Szülőként ne nekik akarj megfelelni, hanem legyél az, aki segít a világot a gyereked és mások gyerekei számára egy élhetőbb és szeretetteljesebb hellyé tenni.

Ha úgy érzed, hogy LMBTQ emberként, vagy LMBTQ ember szülőjeként magadra maradtál, nem kapod meg a környezetedtől azt a támogatást és szeretetet, amire szükséged van, tudd, hogy Magyarországon már számos és egyre több olyan virtuális és valós közösség létezik, amely elfogadó környezetet tud biztosítani LMBTQ embereknek és azok hozzátartozóinak, támogatóinak. Mi, a Budapest Pride, is ilyenek vagyunk. Keresd közösségi eseményeinket, csatlakozz be helyi szervezetek életébe, vagy hozd létre a saját közösségedet, hogy mások rád találhassanak.

 

Ha még többet olvasnál a témában, ajánljuk számodra az alábbi gyűjtést:

budapest-pride-lmbtq-emberek-reparativ-atnevelo-terapia-reakcio-allasfoglalas