Adj a szolidaritásra és támogasd a vidéki LMBTQ embereket

A Budapest Pride idén is adománygyűjtésbe kezd azért, hogy támogatni tudja a nem fővárosi alulról jövő kezdeményezéseket annak elősegítése érdekében, hogy az egész ország élhető legyen közösségünk számára. Az adományokból befolyt összeget pályázati úton osztjuk szét vidéki szervezetek és önszerveződő csoportok között, hogy ők is csatlakozni tudjanak a 2021-es fesztiválhoz.

700 000 forintra van szükségünk ahhoz, hogy létrejöjjön jövőre is az országos méretű egész hónapos fesztivál. Az e feletti összeggel a PécsPride szervezőit fogjuk segíteni, hogy a 2020-as online fesztivál után idén tényleg megvalósulhasson az első vidéki pride felvonulás.

Kattints

Az LMBTQ emberek élete az utóbbi években egyre nehezebbé vált Magyarországon, ami ellen tenni szeretnénk. 2020-ban egyre gyakrabban kerültek az LMBTQ emberek a gyűlöletpropaganda, és a homofób- és transzfób törvénykezés célkeresztjébe, de a legnehezebb helyzetben a közösség vidéki tagjai vannak, akiknek sokszor elszigetleten, támogató és elfogadó közeg híján kell átvészelniük ezt a nehéz időszakot.

Tavasszal szavazta meg a Fidesz-KDNP a transznemű emberek hivatalos nemváltását ellehetetlenítő törvényt a járvány első hullámának közepén. Most a járvány második hullámban az LMBTQ emberek gyermekvállalásának törvényi módon történő ellehetetlenítésével tovább csorbítják jogainkat.

Ha szeretnéd, hogy a következő generációk egy olyan országban nőjenek fel, ahol biztonságban és szabadságban élhetnek, akkor állj mellénk és támogasd a Budapest Pride  Szolidaritási Alapját, melynek célja, hogy a vidéken élő meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű, queer és interszex-testű emberek is hozzáférhessenek színes és vidám programokhoz, amik segítik őket az önelfogadásban, láthatóságot adnak, és erősítik a szervezetek közötti kapcsolatokat. A közösség erejével együtt ki tudunk állni a jogainkért, szabadságunkért, azért hogy valóban önmagunk lehessünk, függetlenül attól, hogy hol élünk.

A Budapest Pride évek óta jó kapcsolatot ápol más városokban működő LMBTQ szervezetekkel, aktivistákkal, és 2017-óta rendez gyűjtést vidéki programok támogatására, mert sokan nem tehetik meg, hogy Budapestre utazzanak a nyári fesztivál idején.

Ha gyűjtésünk sikerrel jár, a vidéki közösség jövőre sem marad ki a pride-hónapból. 

Adakozz, ha LMBTQ emberként, hozzátartozóként, barátként vagy szimpatizánsként te is személyesen érzed, hogy szükség van a vidéki LMBTQ szervezetek munkájára, főleg ezekben a vészterhes időkben.

Segíts, hogy segíthessünk!