Adj a szolidaritásra! - Budapest Pride Szolidaritási Alap

Adj bele te is a Budapest Pride Szolidaritási Alapba, ami Budapesten kívüli szervezetek programjait támogatja 2020-ban! Az összeadott összeget pályázat útján osztjuk szét, hogy csatlakozhassanak a júniusi Pride Hónaphoz és városukban közösségépítő programok szervezéséhez anyagi támogatást is kapjanak. A 600.000 forint feletti adományokat a pécsi közösségnek adjuk, hogy 2020-ban megvalósulhasson az első vidéki felvonulás, a Pécsi Pride. 

Ajd a szolidaritásra!

Segíts, hogy 2020-ban is egy országos méretű, egy hónapos fesztivál valósulhasson meg! 

Segíts, hogy 2020-ban megvalósuljon az első vidéki felvonulás! 

Mert szabadságra nem csak Budapesten van szükség, hanem az egész országban.

Mi az a Budapest Pride Szolidaritási Alap?

Ahhoz, hogy 2020-ban a Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás eseményein kívül az ország több pontján is az LMBTQ közösségek meg tudják ünnepelni magukat, programokat és felvonulást szervezhessenek, most a te segítségedre is szükségünk van.

Évek óta jó kapcsolatot ápolunk más városokban működő LMBTQ szervezetekkel, aktivistákkal. Nagyon sokan nem tehetik meg, hogy Budapestre utazzanak a nyári fesztivál idején, ezért különösen fontos, hogy a lakóhelyük közelében is elérhetővé váljanak közösségi programok. Segíts, hogy jövőre is legyenek Budapesten kívül programok a nyári fesztivál során, mi több, akár lehessen Pécsett is felvonulás.

Az elmúlt egy évben 3 vidéki városba látogattunk el képzést tartani azért, hogy a fővároson kívüli közösségek megerősödjenek és láthatóbbá váljanak. Segítségetekkel 5 városban 8 program valósult meg, köztük a Pécsi LMBTQ+ Napok és a Miskolci Pink Piknik. Mindemellett 50 embert támogattunk összesen 14 városból pályázat útján szállás- és útiköltségeik térítésével, hogy részt tudjanak venni a Budapest Pride Felvonuláson.

Államoktól és pártoktól függetlenül működünk, ugyanakkor a független pályázati lehetőségek csökkennek, és a kormányzati politika kifejezetten ellenséges a hozzánk hasonló civil szervezetekkel. Fontos, hogy tovább növekedjünk, ehhez pedig fontosnak tartjuk, hogy több nagyvárosban is erősödni tudjon az LMBTQ közösség.

Csak a szükséges 750.000 forinttal nyerhetnek értelmet az erőfeszítéseink, és jöhet létre jövőre is egy országos méretű egy hónapos fesztivál.

Állj mellénk, ha szeretnéd, hogy a következő generációk egy olyan világban nőjenek fel, ahol biztonságban és szabadságban élhetnek.

Állj mellénk, ha LMBTQ emberként, hozzátartozóként vagy barátként te is személyesen érzed, hogy szükség van a vidéki LMBTQ szervezetek munkájára!

Köszönjük.