Adj a szolidaritásra!

Törjük át együtt a homofóbia és transzfóbia vidéki falait!

Vidéki LMBTQ szervezetek és csoportok megsegítésére kezd gyűjtésbe a Budapest Pride 2021 decemberében.

Sajnos még a vidéki nagyvárosokra sem túl jellemző, hogy lennének LMBTQ közösség barát szórakozóhelyek, rendezvények, találkozási pontok, támogató csoportok, közösségi terek, programok, amik biztonságot, láthatóságot, időről időre színt és lehetőséget vinnének a nem fővárosi LMBTQ emberek életébe. 

Éppen ezért rendezzük meg ismét az immár hagyományosnak mondható téli Szolidaritási Alap adománygyűjtő kampányunkat, amelynek a célja idén 800 000 Ft összegyűjtése. A befolyt összegből pályázat keretében szeretnénk támogatni a vidéki önszerveződéseket, kezdeményezéseket és helyi csoportokat abban, hogy akár az egy hónapos Budapest Pride Fesztivál során, akár az év más időszakában szervezzenek különböző LMBTQ programokat, eseményeket és projekteket. 

Kattints

A vidéki LMBTQ szervezetek, és egyéb önszerveződő csoportok igen nehéz helyzetben vannak, és csak nehezen jutnak anyagi forrásokhoz Magyarországon. Ezt a helyzetet ismerte fel 2017-ben a Budapest Pride szervező csapata. Azóta minden évben arra kérjük támogatóinkat, hogy gondoljanak közösségünk vidéken élő tagjaira, akik sok esetben nem hogy LMBTQ programokhoz, de még információkhoz, vagy bármiféle közösségi eseményhez sem férnek hozzá.

A mögöttünk lévő és a mostani időszakot nemcsak a járványhelyzet, de a kormányzat gyűlöletkeltő politikája is nehezíti, ami a vidéki településeken élő LMBTQ közösség tagjait még inkább érintheti. Ezek az emberek legtöbbször elszigetelve, támogatás nélkül, sokszor egyedül kénytelenek szembenézni a homofób- és transzfób intézkedések következményeivel, ezért minden eddiginél fontosabb, hogy lehetőségeket, forrásokat és támogatást biztosítsunk közösségünk tagjai számára, hogy ne csak a budapestiek privilégiuma legyen a felvállalás, a fesztivál és a felvonulás.

Ám a közösség ereje csodákra képes. Erre volt példa idén az első vidéki Pride Felvonulás Pécsett, amely a helyi Diverse Youth Network és a Budapest Pride együttműködése plusz a befolyt adományoknak köszönhetően jött létre 2021 szeptemberében. Még több ilyen vidéki csoportra és önszerveződésre van szükség, hogy országszerte mindenki azt érezhesse, hogy nincs egyedül!

Támogasd a Budapest Pride Szolidaritási Alapját, és biztasd erre barátaidat, ismerőseidet, mert szabadságra nem csak Budapesten, hanem az ország egész területén szükség van! Hiszünk a közösség erejében, és azért dolgozunk, hogy megosszuk ezt az erőt!