Adakozó Kedd - Indul a Budapest Pride Szolidaritási Alap!

November 28-án az Adakozó kedd alkalmából elindítjuk a Budapest Pride Szolidaritási Alapot. A kezdeményezés célja, hogy kifejezetten a fővároson kívül működő LMBTQ szervezeteknek segítsünk forrást teremteni.

A 2018-as évben szeretnénk a magyarországi LMBTQ mozgalmat széles körben megerősíteni. Első lépésként -a világszerte élő hagyományhoz hasonlóan- a fesztivált egy teljes hónapra hirdetjük meg. Ezzel reményeink szerint több program valósulhat meg, és a látogatók is több helyszínre tudnak majd ellátogatni. De a fő cél, hogy ne csak Budapesten legyen lehetőség átélni a Pride hangulatot, s hogy az erre nyitott szervezetek helyben valósítanának meg saját eseményeket: beszélgetéseket, kiállításokat, filmvetítéseket, színházi előadásokat, és felvonulást is.

Sokan nem tehetik meg, hogy Budapestre utazzanak a nyári fesztivál idején, ezért különösen fontos, hogy a lakóhelyük közelében is elérhetővé váljanak közösségi programok.

A jövő évben egy ennek szentelt projekt keretében át fogjuk adni mindazt a tapasztalatot, amelyre a Budapest Pride Fesztivál szervezése során tettünk szert. De tudjuk, hogy ez nem elég, és ezért indítjuk el a Szolidaritási Alapot. A programokhoz helyszínekre, eszközökre, plakátokra, és még rengeteg dologra lesz szükségük a szervezeteknek. Ezekre hozzuk létre a Budapest Pride Szolidaritási Alapot.

Első körben 400.000 Ft összegyűjtését céloztuk meg az adjukössze felületén november 28 és december 17 között.  Amennyiben az adományok meghaladják ezt az összeget, megnöveljük az Alap összeghatárát. A befolyó adományokat A Budapest Pride Szolidaritási Alap pályázati úton fogja az arra jelentkező LMBTQ szervezetek számára továbbítani. A pályázati anyagokat és a támogatott szervezetek projektjeit részletesen közzétesszük felületeinken. Célunk, hogy ezzel a kezdeményezéssel kézzelfogható segítséget nyújtsunk azoknak, akik Budapesten kívüli városukban szeretnék megerősíteni az LMBTQ mozgalmat. Ha a gyűjtés sikeres lesz, jövőre megismételjük, hogy ezzel hagyományt teremtsünk és megerősítsük az LMBTQ szervezetek közötti összefogást.

Ha Te is beleadnál az alapba, kattints ide