A szeretetet nem lehet megállítani, ezt Varga Judit is jó, ha megjegyzi.

budapest pride felvonulás 2019 anya megölel támogató szülők csoportja ölelőpont

A törvénymódosítás minden magyar állampolgárt érint, aki azt gondolja, hogy a kormány feladata, hogy a hatalmával az emberek érdekében dolgozzon, a gyengébbeket segítse és sikeresek lehessünk. Nem pedig az, hogy visszaélve hatalmával másokat taposson el.

Érinti azokat, akik egyedül vagy nem házasságban nevelik a gyerekeiket, akik vallásszabadságot fontosnak tartják a gyereknevelésben, mindenkinek, aki nem akarja, hogy a politika keresztbe nyelje le a gyerekét. Nem vagyunk egyedül és nem fogunk hallgatni. 

2020-ban ismét ott tartunk, hogy társadalmi konszenzus nélkül kilencedjére módosítják az Alaptörvényt, az éj leple alatt, a koronavírus mögé bújva, miközben a gyülekezés be van tiltva. Amikor a hatalom tehetetlen, mert eddig sikertelen volt a víruskezelés és a munkahelyek megmentése, akkor talál magának egy olyan társadalmi csoportot, akikbe belerúghat, hogy sikert mutathasson fel. Ez nem siker, hanem gyávaság.

Attól még, hogy gyülekezni nem lehet, a felháborodás nem fog elmúlni, csak még jobban kiforrja magát, ki fog tartani és tavasszal utcára megyünk. És ne legyen kétség, 2022-ben ott leszünk a szavazófülkékben.

A család alapja a szeretet és a kölcsönös tisztelet, nem pedig az, hogy hány és milyen nemű szülők alkotják. Rengeteg kutatás bizonyította, hogy nem a szülők neme vagy száma határozza meg, hogy a legfontosabb, hogy a szülők szeressék, biztonságot nyújtsanak, és megfelelően reagáljanak a gyerekek igényeire. Ironikus, hogy november az örökbefogadás hónapja, és a kormány éppen most tiltja be az egyéni örökbefogadás lehetőségét, és nyilvánítja alkalmatlannak az egyedülálló szülőket.

Egyetértünk azzal, hogy védeni kell az önazonossághoz való jogot, amit már az ENSZ egyezmény is véd. A gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát nem támadta sosem senki, a transznemű emberek önazonossághoz való jogát annál inkább. 2020 áprilisa óta a magyar jog szerint transznemű emberek nem léteznek, az új alaptörvény módosítással pedig csak annyit érnek el, hogy még inkább megkeserítik az LMBTQ gyermekek és családjaik életét.

Várhatóan nem nyerhető politika ez, ahogy a mesekönyv darálás sem nyerte el az emberek tetszését, csak még többen vették meg, több család tudja megmutatni a gyerekének, hogy egy szabad és elfogadó világban mindenki boldogabb tud lenni.

Ha ezeket, az iskolai felvilágosítást, az érzékenyítő programokat kitiltják az oktatási intézményekből, azzal felelősek lesznek azon fiatalok haláláért, akik nem találnak elfogadásra és szeretetre. Ez minden, csak nem gyermekvédelem.

Sok munkát ad majd Novák Katalinnak, sok ártatlan gyerek marad szerető szülők nélkül, akiknek így nehezebb lesz a kiteljesedése, ha egyáltalán lehetséges, ismerve a magyar intézményi rendszert. Sok azonos nemű párnak pedig meghiúsulnak a családi kilátásai, ami nemcsak őket, hanem a leendő nagyszülőket, testvéreket és barátokat is érinti. Ezzel vélhetően közel 2 millió magyarba rúgtak bele.

A fiatalok nevelésének kérdése a gyerekekbe próbálja a gyűlöletet oltani, ami a kormánynak már nagyon jól megy. A gyerekek nem tanulhatják meg, hogy a sokszínűség érték, hogy mindenkinek vannak olyan tulajdonságai, amiket szeretni lehet, hogy mindenki más és ez viszi előre a világot. Így még messzebb kerülhetünk attól a víziótól, hogy a társadalom az együttműködési alapon működjön.

Hosszabb távon, azonban ezeket mind magunk mögött fogjuk hagyni, mert egy olyan ország, amely a gyűlöletre és kirekesztésre épít nem lehet sikeres. LMBTQ emberek a történelem minden szakaszában jelen voltak, ez az alaptörvény pedig még csak 10 éves lesz. Nem lehet a szeretet megállítani, ezt Varga Judit is jó, ha megjegyzi.

Legyél a baráti kör tagja!

budapest pride felvonulás 2019 anya megölel támogató szülők csoportja ölelőpont