A szabadság menete

Ez a 28. Budapest Pride Felvonulás útvonala

Nem akármilyen útvonalat fogunk bejárni a 28. Budapest Pride Felvonuláson, körútvonalhoz csatlakozhatnak a felvonulók!

 

Megvan a 28. Budapest Pride Felvonulás útvonala, és bizony, idén az LMBTQ közösség jogaiba és társadalmi elfogadásába vetett hitünket egy körútvonallal fejezzük ki 2023. július 15-én!

 

Hallgatunk a hozzánk eljutó üzenetekre és visszajelzésekre, tudjuk, hogy szeretitek a zöldben elengedni magatokat az indulás előtti várakozáskor és a beérkezést követően is, ráadásul a lombos fák árnyai még a szikrázó napsütésben is védelmet nyújtanak, és kiválóan lehet alattuk, netán a törzsükhöz dőlve pihenni, ezért idén zöldből zöldbe tartunk.

 

De nem is csigázunk titeket tovább, mondjuk is, mi lesz a 2023-as felvonulás útvonala: a Városligetben várunk majd benneteket, mégpedig a Vajdahunyad váránál gyülekezünk. Mivel senkit sem hagyunk az út szélén, szépen megvárjuk, míg az indulási időpontig mindannyian megérkeztek, de aztán startra fel! A felvonulók által annyira kedvelt és történelmi jelentőségű Andrássy útra lépünk először, a jobbnál jobb ritmusokat biztosító járművek pedig gurulnak velünk, majd az Oktogonnál fordulunk egyet, és az Erzsébet körúton folytatjuk menetelésünket. De nem megyünk ám sokat, mert vár minket a Király utca és annak folytatása, a Városligeti fasor, hogy így a Hősök terét érintve (hiszen mind hősök vagyunk, akik kiállunk a jogainkért, és láthatóságot adunk az LMBTQ közösségnek!) visszaérkezünk a Városliget pihe-puha zöld területére. Addigra már vár titeket az igazi csinnadratta: lelkesítő beszédekkel és igazi felvonulóknak való tempókkal zárjuk a délutánt. Lesz lehetőség a beszédekkel a bátorításra váró lelketeket és a zenékkel pedig a táncolásért epekedő lábaitokat boldoggá tenni.

 

Gyertek velünk a szabadság menetére, mutassuk meg, hogy sokan vagyunk, hogy kiállunk egymásért és magunkért! Vegyük vissza együtt a jövőnket! Gyertek el a felvonulásra, ha ti is olyan országban szeretnétek élni, ahol mindenki szabadon élhet az állampolgári jogaival, nem korlátozzák jogi eszközökkel vagy megfélemlítéssel a szólásszabadságot vagy a sztrájkjogot. Mutassuk meg, hogy nem adunk lejjebb az elvárásainkból: addig megyünk előre, amíg a szexuális és nemi kisebbségek teljes jogi és társadalmi egyenlőséget nem élveznek. Egy olyan világért tüntetünk, ahol minden ember szabadon, biztonságban és boldogan élhet, ahol az állam nem szól bele az állampolgárok magánéletébe, és ahol összetartó közösségekben, egymást elfogadó és tisztelő állampolgárok élnek együtt és segítik egymást.

 

De nyugi, nem csak ennyivel készülünk. Hiszen a napra, ahogy i-re a pontot, az ország legnagyobb LMBTQ bulija, a Rainbow Party teszi fel - szokás szerint alkonyattól pirkadatig, vagy amíg le nem táncoljátok lábaitokkal a Budapest Park padlóját.

 

És bizony, ahogy minden évben, további érdekesebbnél érdekesebb programokkal is készülünk a felvonulásra, de azért, hogy a későbbiekben is mosolyt csaljunk az arcotokra, ezeknek a részleteivel még később jelentkezünk. Addig is jelezzetek vissza a felvonulás Facebook eseményére itt, hívjátok meg rá a barátaitokat, mert ahogy a jelenhez, úgy a jövőnk visszaszerzéséhez is mindenkire szükség van!

 

A Budapest Pride Felvonulás egy tüntetés, amihez mindenki szabadon csatlakozhat, aki egyetért a felvonulás céljaival. Ha civil csoportként csatlakoznál, olvasd el itt, hogy milyen lehetőségeid vannak arra, hogy még láthatóbbá tedd a csoportodat és az ügyedet. Céges csoportként az alábbi linken ismertetjük számodra a csatlakozási lehetőségeket.

Jövök a felvonulásra!

 

Itt a 28. Budapest Pride Felvonulás útvonala