A mi hazánkban lesz a Pride Felvonulás!

Három rövid szó: megtartjuk a felvonulást! Nagyobb lesz mint az előző volt, több programmal jelentkezünk, mint eddig bármikor, olyan meglepetésekkel és izgalmakkal készülünk, melyektől majd leesik az állatok. Több tízezer ember fog megmozdulni és kiállni az LMBTQ jogokért. Hangosabbak leszünk, erősebbek, a Karmelitából, a Holdról, és még a Szíriuszról is látszani fogunk. 

A mozgalmunk nem adja fel, a közösségünk erősebb és összetartóbb is annál, hogy elgáncsolják, vagy megfélemlítsék. Mert az LMBTQ mozgalom nem utcákról szól, hanem emberekről, akik szabadon és boldogan akarnak élni itt Magyarországon.  "A szeretetnek nem csak egy útja van!" Az évek során megannyi nehézséggel küzdöttünk meg, és küzdünk a mai napig is, így edzettek vagyunk. Akár esik, akár fúj, mi itt leszünk.

Bizonyos személyek, szélsőjobboldali csoportosulások a gyülekezési joggal visszaélve évek óta kísérleteznek azzal, hogy keresztbe tegyenek az LMBTQ jogok érvényesülésének. Egyes városrészeket fetisizálva büszkélkednek azzal, hogy megvédtek valamit, kiszorították onnan a tüntetésünket. Ahogy a legtöbb tevékenységük, ez is egy illúzió üldözése. Még magukat is becsapják a hamis eredményekkel, kényszerképzetekkel: hasonlatos ez a víz gereblyézéséhez. 

A Budapest Pride Felvonulás ugyanis nem egy sugárútról szól, nem hamis idolokról és fals romantikáról. Hanem az emberekről, a jogainkról, a jövőnkről, a kiállásról, a láthatóságról és az összefogásról. Mindez pedig nem egy fizikailag körülhatárolható térben létezik, hanem a szívünkben, a torkunkban és a tetteinkben. 

Ezzel szemben áll a kicsinyesség, az üresség és a gyűlölet, ami a véleményünk kifejtése és a tüntetésünk elhallgattatásával próbálkozik, a szólásszabadság és a gyülekezési jog megcsúfolásával és kitekerésével. Mindhiába. A programjaink megszervezéséhez szükséges koordinációval és munkával összehasonlítva ez a bosszúságnak is alig nevezhető kétségbeesett, figyelemfelkeltésre irányuló próbálkozás elenyészik, mint a maréknyi fekete ruhás ellentüntető a 35.000 fős tömegben. Ha a homofób társulatok is szeretnék megmutatni az évek alatt összegyűjtött szivárvány zászlóikat a felvonulásuk keretében az Andrássy úton, tegyék bátran, cserébe annyit kérünk, árulják el, és ebből más tüntetésszervező is tanulhat, miként kell úgy bejelentéseket tenni, ahogy csak Novák Előd tud!

Tehát ne aggódjatok, mi itt vagyunk, tesszük a dolgunk, készülünk a 27. Budapest Pride Fesztiválra és a Felvonulásra is. Köszönjük, hogy most még nagyobb figyelem irányul ránk, hozzatok magatokkal még egy embert, és vegyük vissza a jövőnket együtt. Találkozunk a Felvonuláson! Csatlakozz a Facebook eseményhez itt: 27 Budapest Pride Felvonulás