26. Budapest Pride Felvonulás 2021 - Vedd vissza a jövőd!

A 26. Budapest Pride Felvonulás útvonala: Madách Imre tér - Astoria - Kálvin tér - Fővám tér - Szabadság híd - Szent Gellért rakpart - Döbrentei tér - Tabán

Mindannyian nagyon nehéz időszakon vagyunk túl. A koronavírus járvány miattnem tüntethettünk a jogainkért, nem találkozhattunk a szeretteinkkel, a kikapcsolódási lehetőségeink is jelentősen korlátozódtak, de sokan még a munkájukat és a megélhetésüket is elvesztették. Az LMBTQ közösséget különösen megviselte a világjárvány: azokat, akik csak bejelenetlen munkára vettek fel, azokat, akiknek ki kellett költözniük a kollégiumból vagy nem tudták tovább fizetni az albérletüket, nem védte semmi. A járvány sok LMBTQ embert szigetelt el a támogató közegétől és a választott családjától. Sokan érezhettük úgy, hogy egyedül maradtunk. Lassacskánt, végre úgy tűnik, ennek a krízisnek vége.

Ugyanakkor nincs mindenre vakcina, és nem mindenkiről feledkeztek meg: a járvány árnyékában, a rendkívüli felhatalmazását, a gyülekezési jogok korlátozását kihasználva, a kormány folytatta aljas, kirekesztő, megbélyegző tevékenységét az LMBTQ közösség ellen (is). Míg a média az uszító üzeneteiket forgatta, és továbbította, ők a jogi eszköztárukat vetették be, hogy megakadályozzák az örökbefogadást, és a jogi név- és nemváltoztatást. 

Itt az idő, hogy visszavegyük a jövőnket! Mutassuk, hogy nem adjuk fel, és nem törődünk bele, hogy másodrendű állampolgárokként kezeljék az LMBTQ embereket! Álljunk ki egy sokszínű, nyitott, befogadó társadalom mellett! Támogassuk egymást ezekben a nehéz időkben is. Találkozzunk 2021. július 24-én, szombaton 14.00 órától!

A gyülekező 14 órától kezdődik, a menet indulása 15 óra, a programot pedig 20 órával zárjuk majd. A Felvonulást követően várunk benneteket szeretettel Magyarország legnagyobb LMBTQ buliján a Rainbow Partyn, a Budapest Parkban.

A Felvonulás teljes területén és időtartamában a Házirendben leírt szabályok érvényesek.

Te ott leszel július 24-én a Felvonuláson? Jelezz vissza a Facebook eseményre az alábbi gombbal!

Csatlakozom a Facebook eseményhez!