10 dolog, amivel megünnepelheted az Előbújás napját

 1. Légy büszke, ha már előbújtál és önazonosan élhetsz! Légy büszke, ha már előbújtak neked!
  Mindannyiunknak igénye van arra, hogy őszintén, nyíltan élhessük mindennapjainkat barátaink, családunk, vagy éppen kollégáink körében. Az előbújás segít abban, hogy rejtőzködés és titkolózás nélkül élhess.
   
 2. Üljetek be valahova a barátaiddal, beszélgessetek az előbújásról!
  Ha egy sör vagy limonádé mellett elmeséled barátaidnak, hogyan élted meg a coming out-ot, felfedezheted, hogy történeteddel nem vagy egyedül. Támogató heteró barátaidnak pedig segíthetsz megérteni, miért nehéz és jelentős lépés az előbújás.
   
 3. Oszd meg a Coming out videóinkat!
  Válaszd ki a kedvenced korábbi videóink közül és oszd meg ismerőseiddel. Hátha úgy érzed, mások pontosan megfogalmazták, amit gondolsz az előbújásról.
  https://www.youtube.com/watch?v=8CiOh9TLi0Y
  https://www.youtube.com/watch?v=7cu86pnQbm4
  https://www.youtube.com/watch?v=x7t_c-pSN3c
  https://www.youtube.com/watch?v=dnC9U6XkJ7I
   
 4. Készíts közös képet valakivel, akinek előbújtál/aki előbújt neked!
  Rengeteg múlik a befogadó félen. Ha van olyan ismerősöd, aki a bizalmába avatott, vagy akinek jó élmény volt előbújni, készítsetek közös fotót, és osszátok meg az #énmárelőbújtam, #nekemelőbújhatsz hashtag-ekkel!
   
 5. Cseréld le a profilképed/borítóképed Facebook-on!
  Tegyük láthatóvá október 11-én, szombaton, hogy az Előbújás napja nem csak külföldön nagy szám! Cseréld le profilképed/borítóképed Facebook-on, hogy együtt állhassunk ki a közös értékek mellett. A képeket jobb klikk menüben töltheted le.

  Profilkép:

  title_field]

  Borítókép (#énmárelőbújtam), ha LMBTQ vagy:
  title_field]

  Borítókép (#nekemelőbújhatsz), ha szövetséges vagy:
  title_field]

  A faladra (#énmárelőbújtam), ha LMBTQ vagy:

  title_field]

  A faladra (#nekemelőbújhatsz), ha szövetséges vagy:

  title_field]
   
 6. Készíts magadról képet, amelyen elmondod, miért tartod fontosnak az előbújást! Használd az #énmárelőbújtam, vagy a #nekemelőbújhatsz hashtag-eket!
  Ragadj filcet, írd le gondolataidat, csapd hozzá a megfelelő hashtag-et, és már küldheted is nekünk a fényképed, vagy csak oszd meg saját faladon. Látni fogod, hogy nem vagy egyedül! Ihletet meríthetsz például innen: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152707293368686.1073741863.76748198685
   
 7. Gyere el a pénteki beszélgetésre a Bálint Házba!
  Várunk szeretettel október 10-én 18 órától a Bálint Házban, ahol arról beszélgetünk, miért fontos, miért nehéz, miért nagyszerű a családnak előbújni, és, hogy ezt melyik fél hogyan éli meg. Hozd el barátaidat, családtagjaidat és a kérdéseidet! Ünnepelj közösségben! https://www.facebook.com/events/562403873888765/
   
 8. Tegyél aktívan azért, hogy biztonságos környezetet teremts bárkinek, aki még az előbújás előtt áll!
  Előbújni csak akkor jelent felszabadulást és örömöt, ha LMBTQ emberek biztonságos közegben beszélhetnek szexuális orientációjukról és/vagy nemi identitásukról. Aktívan tehetsz azért, hogy ezt a környezetet megteremtsd. Ha nem nevetsz a buzi-vicceken, ha kiállsz azok mellett, akiket zaklatnak, ha felemeled a szavad a homofóbia és transzfóbia ellen, mutatod, hogy hiszel az elfogadásban és teszel is érte, nap mint nap.
   
 9. Figyeld sajtóközleményünket, és oszd meg, hogy minél több ember értesüljön a nap fontosságáról!
  Fontos, hogy információt adjunk át azoknak, akik még sose találkoztak az előbújás/coming out fogalmával.
   
 10. Csináld végig a listán szereplő összes lépést!
  Ha igazán eltökélt vagy, csináld végig a listán a lépéseket, és dokumentáld, hogy minél több ismerősöd lássa, miről szól az Előbújás napja. Ha sikerül, 10 lépéssel közelebb viszed a világot egy olyan helyhez, ahol többé már nem nagy szám előbújni. Hajrá!