Támogasd munkánkat adód 1%-ával

Hogyan ajánlhatod fel SZJA 1%-odat a Budapest Pride-nak?
Hogyan ajánlhatod fel SZJA 1%-odat a Budapest Pride-nak?

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány közhasznú szervezet, így jogosult adó 1%-os felajánlásokat fogadni. Támogasd munkánkat!

Adószámunk: 18174803-1-41

Minden évben 10 milliárd forint feletti összegek vándorolnak az államkasszába, mert sokan nem rendelkeznek a személyi jövedelemadójuk 1%-áról. Oszd meg ezt az oldalt és a felhívást másokkal is, hogy olyan célokat támogathassanak ezzel az összeggel, amely értékeiket tükrözi, és segíti az LMBTQ emberek jogegyenlőségéért és láthatóságáért folytatott munkát!

2016-ban a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány összesen 821 826 Ft-ot gyűjtött adó 1% felajánlásokból. Gondoljatok ránk 2017-ben is és kérjetek másokat is erre!

A befolyó összeget rendezvényeink és programjaink fejlesztésére és terjesztésére fordítjuk, így a nyári Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás, az Előbújás Napja és további évközi programok, tüntetések és események lebonyolítására. A legkisebb adományokat is megbecsüljük.

Hogyan ajánld fel adód 1%-át 2017-ben? Gyakorlati útmutató

Az alábbi videóban ügyfélkapus és papír alapú instrukcióinkat is megtalálod.

---

Idén az új rendszer alapján, ha nem változtatsz a NAV által készített bevallás tervezeten, illetve nem nyújtasz be saját bevallást május 22-ig, akkor az eSZJA válik a hivatalos bevallásoddá. Így könnyen előfordulhat, hogy sokan megfeledkeznek a rendelkezés lehetőségéről. Ezért szólj ismerőseidnek is!

Az adószámunkkal előre kitöltött nyilatkozatot töltsd le, nyomtasd ki és írd rá saját adataidat. Ezt kell beletenned egy kisméretű sima borítékba. A borítékra írd rá nevedet és adószámodat. Ezt a levelet zárd le és a lezáráson átmenően írd alá a borítékot. Ezt a borítékot kell eljuttatni a NAV-nak személyesen vagy postán. A címet a NAV tájékoztatójában találod.

Köszönjük!

Szervezetünk céljai

Célunk a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség építése, erősítése, láthatóságának elősegítése; támogató szövetségesek mozgósítása; fellépés a sztereotípiák és előítéletek ellen; figyelem felhívása a közösségeinket érő jogi és társadalmi egyenlőtlenségekre.

Munkánkba feminista és anti-rasszista szempontokat építünk be. A diszkriminációt interszekciók mentén is értelmezzük, vagyis fokozottan ügyelünk arra, hogy az LMBTQ közösség olyan tagjai, akik más kisebbségi csoporthoz való tartozásuk miatt gyakran többszörösen hátrányt szenvednek (pl. nők, romák, idősek, transz emberek), olyan támogatást és láthatóságot kapjanak, amely önelfogadásukat és önbizalmukat építi.

Tevékenységeink

Céljaink eléréséhez közösségi és kulturális eseményeket, köztéri megmozdulásokat szervezünk, és médiakampányokat rendezünk. Legláthatóbb eseményünk az évente megrendezett Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás, mely a magyarországi LMBTQ közösségek legnagyobb tömegeket megmozgató rendezvénysorozata. Ezen felül évente kampánnyal, megemlékezéssel hívjuk fel a figyelmet a Nemzetközi Homofóbia és Transzfóbia Ellenes Világnapra (május 17.), az Előbújás Napjára (október 11.), a Transznemű Emlékezés Napjára (november 20.) és az  AIDS Ellenes Világnapra (december 1.).

Eredményeink

2013-ban a Budapest Pride Fesztivál és a Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál ketté válásával lényegesen megnőtt a programjainkkal megszólított emberek száma, és ezzel együtt erősödött az LMBTQ közösség láthatósága is. 2016-ben a Budapest Pride Fesztivál 78 programját több mint 4000 fő látogatta, a Budapest Pride Felvonuláson pedig 20000 ember vett részt.

Nézd meg adhat.hu oldalunkat is!