LMBTQ gyermekvállalás - szivárványcsaládok tapasztalatai workshop

Fotó: Olivier Ciappa
Fotó: Olivier Ciappa

Az LMBTQ közösségben egyre többen érdeklődnek a családtervezés iránt, és már jócskán vannak olyan szülők is, akik meg tudják osztani a családalapításuk tapasztalatait. A gyermekvállalás módjai  változatosak, így nehéz lehet eldönteni, melyik a legtesthezállóbb.  A Szivárványcsaládokért Alapítvány meghívja azokat a gyakorló szülőket, akik szívesen megosztják saját tapasztalataikat, információikat, nehézségeiket és örömeiket, válaszolnak kérdéseitekre. A beszélgetésre hívunk még olyan szakértőket, akik az ehhez a témához kapcsolódó kérdésekben segíthetnek eligazodni – lélektani, jogi, intézményi szempontokat tervezünk körbejárni.  A beszélgetést moderálja: Faix-Prukner Csilla

A másfél órás beszélgetésen az LMBT gyermekvállalás különféle lehetőségeit, kérdéseit kerekasztal jelleggel járnánk körbe. A résztvevők olyan meghívott vendégekkel találkozhatnának, akik változatos módokon vállaltak gyermeket (pl. örökbefogadás, mesterséges megtermékenyítés, korábbi heteroszexuális kapcsolat, társszülőség), és ezzel kapcsolatban szívesen megosztják saját élményeiket, válaszolnak kérdésekre. A szülők mellett jogi, pszichológiai és a témához kapcsolódó intézményi kérdésekben jártas szakértőket is megszólaltatunk.

A program célja, hogy megismertesse a közösséget azokkal a lehetőségekkel, amiket igénybe vehetnek, információ megosztására, a téma iránt érdeklődők találkozására, erősítésére is alkalmat adjon. 

Bővebben: https://www.facebook.com/events/2048415135382908/