Kint és bent – rövidfilmek a szakadék szélén

Egy bulímiás naplója
Titok
Mint remény
Mit érdemel az a bűnös...?
Bocsáss meg, anya
Narcissus

Az identitáskeresés nagyon összetett és érzékeny folyamat, különösen támogató környezet és társadalmi elfogadottság nélkül. Ebben a hat rövidfilmben a főszereplők különféle utakon próbálnak menekülni saját maguk elől.

Narcissus
2015 Dánia, 10’
R: Oskar Kirk Hansen

A Narcissus az azonos című görög mítosz modern kori adaptációja. Egy hiú és felszínes queer modell fiú bulizás közben teljesen belezúg a saját tükörképébe. Azt hiszi, hogy a testének visszatükröződése egy másik ember, és minden idejét vele tölti. Ez a szerelme iránt érzett totális imádat az elhanyagolás, az őrület és az önpusztítás felé sodorja őt.

Egy bulímiás naplója
2015 Izrael, 22’
R: Almog Gurevich

A film Guy történetét meséli el, aki elhagyja a szülői házat, hogy újonnan felfedezett szexuális szabadságát megélhesse Tel Aviv meleg közösségeiben. Ám szabadsága meginog, mihelyt a bulimia foglyává válik. Valós történeten alapuló film.

Mint a remény
2015 USA, 13’
R: Yinchao Oates Wu
Sz: Ryan Dillon, William Ngo

Amikor a cserediák Harry bevallja a barátjának, hogy igazából szerelmes belé, érzelmei visszautasításra találnak. A fiú megreked a kínzó remény pillanatában.

Mit érdemel az a bűnös…?
2015 Franciaország, 19’
R: Anne-Claire Jaulin
Sz: Ilys Barillot, Louisiane Gouverneur

Egy fiatal lánycsapat cserkésztáborba tart egy szép nyári napon. Marie és Lise számára itt az idő az érzelmek első szikráinak megélésére, és arra, hogy többet tudjanak meg saját vágyaikról, valamint arról, hogy miként kell szembenézni egy csoport előítéleteivel.

Bocsáss meg, anya
2014 USA, 10’
R: Ibai Vigil-Escalera
Sz: Eduardo Hernandez García

Ebben a New York-ban játszódó, személyes dokumentumfilmben a rendező egy különböző problémákkal küzdő férfi életét járja körbe. „Ez egy háború, háború zajlik a fejemben, és nem szeretném, ha bárkinek át kellene ezen esnie.”

A titok
2015 UK, 24’
R: Sophy Holland
Sz: Mike Aherne, Adam Gary

Miután Adam előbújik, és elhagyja a barátnőjét, szeretné megtalálni a helyét London meleg világában. Hirtelen jött szabadságát azonban kihívás elé állítja Rocky, a jóképű idegen, aki kétségbeesetten meg szeretné osztani titkát Adammel. Mielőtt a kapcsolatuk megerősödhetne, és Rocky végre elmondhatná a titkát, egy mindent felforgató esemény teszi próbára szerelmüket, és az igazság a legváratlanabb helyzetben tör a felszínre.