Fent és lent – rövidfilmek hullámvasútja

Szexuális alapismeretek
A ketrecen túl
Fullasztó
Matías és Jerónimo
Nyuszilányok

Intenzív érzéseket kiváltó filmek, magányról, boldogságról, társadalmi kérdésekről, barátságról, megértésről. A 8 rövidfilm után Nadav Mishalival, a Majdnem szerelem (Lee’hov Bekoshi) rendezőjével beszélgetünk.

Fullasztó
2015 Ausztrália, 6’
R: Kate Lefoe
Sz: Jeni Bezuidenhout, Juliet Hindmarsh

Egy romantikus utazás próbára teszi két fiatal szerelmes kapcsolatát. Kate Lefoe, a rendező jelenleg az ausztrál Melbourne-i Egyetem film és televízió szakán végzős hallgató.

A ketrecen túl
2013, Hollandia, 14’
R: Lazlo & Dylan Tonk
Sz: Joel Mellenberg, Josha Stradowski

A középiskolás Davidet teljesen felkavarja, mikor felfedezi, hogy sporttársa és egyben legjobb barátja meleg. A baráti körükben senki nem fogadja el az azonos neműek szerelmét. Vajon David végül inkább a jó hírneve vagy a barátsága mellett dönt?

Matías és Jerónimo
2015 Argentína, 9’
R: Papu Curotto
Sz: Rodrigo Coutinho Da Silva, Gabriel Rost

Matías és Jerónimo gyerekkoruk óta ismerik egymást. Barátságuk a közös szórakozás és a vágyaik elegye, ám minden megváltozik aznap este, amikor eljutnak a karneválra. Tanúi lesznek, ahogy egy csapat huligán megver egy meleg fiút a színfalak mögött. A történteket titok övezi, és a titok csak eltávolodást szül.

Esély
2015 UK, 16’
R: Jake Graf
Sz: Jake Graf, Olivia James

Trevor élete teljesen kiüresedik, amikor Doris, a felesége meghal. A hetek és a napok csak úgy elszállnak, Trevor egyre elszigeteltebbé és magányosabbá válik, közömbössége szinte már őt is a halál felé taszítja. Ám egy nap véletlenül megismer egy a saját sötét múltjától szenvedő titokzatos idegent, és az új ismeretség kiragadja őt a szomorúságból. A két férfi talán új életet kezdhet együtt.

Szexuális alapismeretek
2014 Kanada, 9’
R: Brad McDermott
Sz: Ryan Fisher, Michael Lake

Trevor úgy érzi, hogy meleg fiúként nem kapott megfelelő oktatást a szexualitásról, ezért visszaviszi magával a régi tanárját az iskolába, ahol Trevor néhány igazán szorongató kérdést tesz fel neki. Az órára egy különös szürreális osztályteremben kerül sor, ahol az anatómiai ábrák életre kelnek, miközben mindkét férfinak egy élettel teli újra-oktatásban lesz része.

Sötétben minden macska rózsaszín
2015 Franciaország, 20’
R: Guillaume Renusson

A 17 éves Alice nem érzi jól magát a bőrében. Amikor egy gyakornoki pozíció interjújára készülődik, anyja lecserélteti vele buggyos ruháit egy feszes szoknyára. Alice nem bírja tovább, és elviharzik otthonról, hogy végre levegőhöz jusson. Ekkor találkozik Lolával…

Nyuszilányok - A rakéta
2015 Kanada, 8’
R: Francoise Doherty
Sz: Francoise Doherty, Octavie Doherty-Haigh

Két nyuszilányt egy világűr választ el egymástól. Egy hokipályán egymásba szeretnek, majd keresik a lehetőséget, hogy a galaxisnyi távolságot valamilyen módon legyőzzék. A Rocketship leszbikus és transz történet egyben, Françoise Doherty zeneszerző-rendező magával ragadó sorozatának negyedik epizódja.

Majdnem szerelem
2014 Izrael, 15’
R: Nadav Mishali
Sz: Yarin Dadush, Haim Segev

Amikor új csapatvezető kerül a „Bnai Akiva” fiú cserkész mozgalomhoz, Yotam világa meginog. A fiú rákényszerül, hogy megbirkózzon a szexuális orientációjával, és azokkal a nehézségekkel is kezdenie kell valamit, amikkel a családja és vallása miatt kell szembenéznie. Vallása tiltja a homoszexualitást, anyja pedig szeretné „meggyógyítani” őt.