Budapest Pride Felvonulás 2015

Friss 2015.07.10. – 20:00 A BKK közzétette a felvonulás napi forgalomváltozásokat. Fontos: "Várhatóan 14:30 és 17:30 között az M1-es metró ugyan teljes útvonalán közlekedik, de a Bajcsy-Zsilinszky út és az Opera állomásokon megállás nélkül áthalad."

Friss 2015.07.10. – 15:00 A felvonulás gyülekezőpontja: Nagymező utca – Andrássy út találkozása, megközelítés az Oktogon felől (a Deák tér felől nem lehetséges a bejutás)

  • Érkezz 15:30-16:00 között!
  • A menethez indulás után nem lehet csatlakozni!
  • Meleg lesz, az előrejelzés szerint 28 fok, így öltözz az időjárásnak megfelelően.
  • Vizet a szervezők fognak osztani, de javasoljuk, hogy hozz is magaddal.
  • Ha valamilyen okból meghatározott időben enned kell, hozz magaddal szükséges élelmiszert.
  • Erős lesz az UV sugárzás, javasolt a naptej, illetve a fejfedő használata.
  • Gyere kényelmes cipőben, ruhában.

A felvonulás hivatalos Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/457189797777524/

Légy része Budapest legrégebbi hagyományokkal rendelkező, legszínesebb, legvidámabb és legbefogadóbb felvonulásának! Július 11-én, szombaton visszavesszük az utcát és zenével, zászlókkal, transzparensekkel szólalunk fel szövetségeseinkkel együtt azért, hogy leszbikusként, melegként, biszexuálisként, transznemű vagy queer emberként is önmagunk lehessünk és szabadon élhessünk.

Mottónkat József Attila egyik ikonikus verse ihlette, mert az intézményes homofóbia és transzfóbia révén az LMBTQ közösség mindennapi valóságának még mindig része a kirekesztettség, olykor az otthontalanság és a rendszeren kívüliség érzése.

Hatalmas az az erő, ami ennek ellenére az LMBTQ közösségben és más, elnyomást megélő társadalmi csoportokban van! Ezt az erőt a közösség folyamatos (ön)szerveződése és láthatósága jelenti.

Mutassuk meg együtt, hogy büszkék vagyunk a hagyományainkra és arra, hogy soha nem hagytuk magunkat megfélemlíteni, minden évben vonultunk!

2015. július 11-én, a Budapest Pride Felvonuláson minden résztvevővel éreztetni szeretnénk, milyen erő rejlik a társadalmi igazságosságért kiállni akaró emberek sokaságában. Teremtsünk együtt láthatóságot, és a láthatóságból teremtsünk együtt erőt.

Csatlakozás: A felvonuláshoz csak a gyülekezési helynél, a Nagymező utca és az Andrássy út találkozásánál tudsz csatlakozni, az indulás után már nem, ezért fontos, hogy 15:30 és 16:00 között érkezz!

FIGYELEM! A felvonulással kapcsolatos praktikus, folyamatosan frissülő információkért, a megközelítés részleteiért figyeld Facebook oldalunkat vagy látogass el honlapunkra.

Gyere el munkatársaiddal, barátaiddal, pároddal, családtagjaiddal!

Hozz magaddal lufit, zászlót, sípot, dobot, transzparenst! Hőségre számítunk, így legyen nálad naptej, sapka és megfelelő mennyiségű víz!

A rendezvényt a rendőrség biztosítja. A felvonulók biztonsága érdekében a beléptető kapuknál ellenőrzünk mindenkit: megnézzük a táskákat, csomagokat. A beléptetés időigényessége miatt megértésedet és türelmedet kérjük.

Tilos szúró-vágó eszközt, fegyvert és a testi épség megsértésére alkalmas egyéb eszközt a rendezvényre hozni. A felvonulást nyíltan ellenzőktől, illetve az azt megakadályozni kívánóktól megtagadjuk a belépést.

A rendezvény ideje alatt, ha bármilyen kérdésed lenne vagy problémád adódna, keresd a Budapest Pride önkéntes menetkísérőit, akik feliratos láthatósági mellényben lesznek. Kérünk, fogadd meg tanácsaikat és kéréseiket! Együttműködésedet köszönjük.

Segíts a felvonulás lebonyolításában! Jelentkezz az onkentes@budapestpride.hu címen!